INGREDIENTE
-
1 pachet foi fine de plăcintă
-
1⁄4 varză
-
1⁄2 ardei gras rosu
-
1 morcov mare
-
1⁄2 zucchini (dovlecel)
-
2 fire de ceapă verde
-
3 linguri de sos de soia
Citește pe Antena3.roCe locuri poți să vizitezi în Maramureș dacă mergi de Crăciun sau Revelion în 2024. Cele mai frumoase obiective turistice iarna -
Ulei de măsline
-
Semințe de susan
-
Sare
-
Piper
CUM SĂ FACEȚI
- Tăiați legumele în bețișoare de aproximativ 4 – 6 cm lungime și tăiați varza cât mai fin (noi am folosit mandolina, merge mult mai repede).
- Încălziți un strop de ulei într-o tigaie mare, puneți legumele și sotați la flacără mare timp de 5 – 7 minute.
- După ce legumele au devenit aldente, adăugați sosul de soia după gust. Luați de pe foc, lăsați legumele să se răcească.
- Desfaceți pachetul de foi fine de plăcintă și împărțiți-l în patru pătrate. Luați câte 2 foi suprapuse, puneți deasupra o lingură de legume și împachetați aluatul ca pe clătită. Așezați rulourile pe tava tapetată cu hârtie de copt.
- Le ungeți deasupra cu ulei de măsline, presărați semințe de susan și coaceți aproximativ 20 de minute la 200 de grade sai până când aluatul a devenit auriu.
REȚETĂ VIDEO
pchetele cu legume