x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Panzanella, salata italiană cu aromă de busuioc și vară

Panzanella, salata italiană cu aromă de busuioc și vară

de Andreea Tiron    |    03 Oct 2023   •   09:15
Panzanella, salata italiană cu aromă de busuioc și vară
Sursa foto: Pexels.com

Panzanella este o salată italiană cu roșii bine coapte și bucăți de pâine.

Este o rețetă savuroasă, sățioasă și foarte ușor de preparat.

INGREDIENTE

  • 6 felii mari de pâine

  • 6 linguri de ulei de măsline

  • 6 roșii mari, foarte coapte

  • 1⁄2 castravete de seră

  • 1⁄2 ceapă roșie

  • 2 linguri de oțet (de 3-6 grade)

  • 1 mână de măsline

  • Busuioc proaspăt

  • Sare

  • Piper

CUM SĂ FACEȚI

  • Tăiați pâinea în cuburi potrivit de mari. Încingeți 3-4 linguri de ulei într-o tigaie și rumeniți cuburile de pâine până devin aurii.
  • Tăiați roșiile și castraveții în felii mai groase, iar ceapa solzișori.
  • Puneți pâinea într-un castron încăpător, apoi roșiile, castraveții și ceapa.
  • Condimentați cu sare și piper și stropiți cu oțet și restul de ulei. La final, puneți frunzele de busuioc și măslinele. Poftă bună!

SFATURI

  • Această salată se mănâncă imediat. Dacă vreți s-o pregătiți în avans, adăugați ingredientele lichide doar înainte de a o mânca.
  • Dacă aveți pâine mai veche de 1-2 zile, folosiți-o în locul crutoanelor. Tot ce aveți de făcut este s-o tăiați și o puneți în castron, o stropiți cu 2-3 linguri de apă rece și o lăsați deoparte 10 minute. Apoi puneți și restul ingredientelor. 
×
Subiecte în articol: panzanella salată italiană reteta