Potrivit cumvaplace.ro, pentru cei mai mulți dintre noi, papanașii sunt o ”plăcere vinovată”! Exercițiile de gimnastică le facem de mâine! Acum, poftă bună!l
INGREDIENTE
-
500 g brânză de vaci
-
4 ouă
-
450 g făină
-
2 lingurițe de praf de copt
-
6 linguri de zahăr tos
-
1 plic de zahăr vanilinat
Citește pe Antena3.roCe locuri poți să vizitezi în Maramureș dacă mergi de Crăciun sau Revelion în 2024. Cele mai frumoase obiective turistice iarna -
Gem/Dulceață
-
Ulei de floarea-soarelui
-
Sare
CUM SĂ FACEȚI
- Într-un castron încăpător amestecați brânza de vaci, bine scursă de zer, cu vanilia, zahărul și ouăle.
- Încorporați făina cernută, un praf de sare și praful de copt.
- Luați cu lingura din compoziție și modelați cu palmele unse bile potrivite ca mărime, pe care apoi le transformați ușor în inele. Modelați și câteva biluțe. Procedați la fel până când terminați tot aluatul.
- Încingeți ulei într-un vas cu diametrul mai mare și prăjiți papanașii formați, până devin aurii pe ambele fețe. Pentru a îndepărta surplusul de ulei, scoateți papanașii pe un șervet de hârtie.
- Puneți deasupra lor smântână proaspătă și gemul/dulceața preferată.
REȚETĂ VIDEO