Cam așa am ajuns să pregătim și noi rețeta de paste cu somon și broccoli, adică am pus la un loc trei dintre preferințele noastre! Și tare ne-a mai plăcut combinația
INGREDIENTE
-
340 g paste fussili/penne
-
300 g somon proaspăt
-
2 fire de usturoi
-
6 buchețele de broccoli
-
50 ml vin alb
Citește pe Antena3.roÎntâlnire acasă la Mark Rutte despre Ucraina, fără România. Klaus Iohannis, iritat: „Noi în NATO lucrăm în consens, nu pe bisericuțe” -
100 ml smântână pentru gătit
-
50 g parmezan
-
1 fir de praz
-
1 fir de cimbru proaspăt
-
Ulei de măsline
-
Sare
-
Piper
CUM SĂ FACEȚI
- Puneți o oală cu apă și sare la fiert. Când stă să clocotească, adaugați pastele și lăsați-le să fiarbă exact minutele indicate pe pachet. Cu 3-4 minute înainte de a fi gata, puneți și buchețelele de broccoli. La final, strecurați-le împreună și treceți-le printr-un jet de apă rece. Puneți deoparte un pahar din lichidul în care au fiert.
- Tăiați somonul în cuburi de 2 cm, sărați și pipărați după gust, și rumeneți-le în 1-2 linguri de ulei.
- Luați somonul după ce e gata și puneți usturoiul și prazul feliate. Căliți 2-3 minute, adaugați frunzele de cimbru și vinul. Amestecați și lăsați să scadă sosul la jumătate.
- Puneți smântâna, sare și piper după gust, iar la final pastele cu broccoli și somonul. Dacă e nevoie, completați sosul cu 1-2 linguri din apa în care au fiert pastele.
- Radeți deasupra fâșii de parmezan, cu ajutorul peeler-ului de legume.