Cei mai buni bucătari din lume… O lume exclusivistă în care se compun cele mai preţioase opere de artă… culinară. Ferran Adria, un maestru bucătar născut în Barcelona, este considerat de specialiştii gastronomi un adevărat Salvador Dali în bucătărie. Restaurantul pe care-l conduce, El Bulli, este, la rândul său, unul dintre cele mai căutate din întreaga lume. Povestea succesului său este fascinantă. Tânăr fiind, şi-a dorit foarte mult să ajungă la Ibiza, iar pentru a-şi îndeplini visul a trebuit să se angajeze ca spălător de vase într-un restaurant cu specific franţuzesc, un job care i-a deschis noi orizonturi. A furat meserie de la maeştrii bucătari, astfel încât, odată ajuns la Cartagena pentru a-şi satisface stagiul militar, a devenit bucătarul întregii unităţi. A urmat o carieră de succes la Restaurantul El Bulli, unde în foarte scurt timp a devenit şeful bucătarilor (avea doar 22 de ani). El este considerat inventatorul "spumei culinare", un "artificiu" estetic, specific bucătăriei moleculare, reprezentat de un melanj de arome naturale şi gelatină. Spuma se pune într-un recipient special şi apoi este sprayată. În fiecare an, timp de şase luni, Restaurantul El Bulli (care are astăzi trei stele Michelin) se închide, pentru ca Adria să pornească în călătoriile sale gastronomice în întreaga lume pentru a descoperi noi secrete culinare, dar şi pentru a-i uimi pe gurmanzi cu preparatele sale. La 44 de ani este apreciat de revistele de specialitate ca fiind cel mai bun bucătar din întreaga lume.