|
|
Aperitivele se potrivesc cu bauturi care trebuie sa trezeasca pofta de mancare. Vinurile usoare si seci sunt cea mai inteleapta alegere. Stridiile cer un vin alb cu gust delicat si aroma fina care nu are o aciditate aspra. De exemplu, Sauvignon Blanc. Caviarul este un preparat cu pretentii, el se vrea insotit numai si numai de sampanie clasica. Pestele afumat se poate servi cu Sherry sau cu un alt vin, cu conditia ca acesta sa nu fie slab sau sa aiba gust de lamaie.
Pana acum, cred ca ati remarcat ca am recomandat doar vinuri albe seci si demiseci. Explicatia este simpla. Vinul dulce sau demidulce este pentru deserturi. In ceea ce priveste culoarea, pot sa spun ca in prezent sunt acceptate si asocierile neobisnuite, cum ar fi vinul rosu la preprate din peste. Important este sa va bazati pe intuitie si pe gustul dumneavoastra in care ar trebui sa aveti incredere. Pentru ca reteta bunului-gust sta ascunsa in fiecare dintre noi.
DE ACASA
|
Printre vinurile romanesti sunt si soiuri care se potrivesc perfect cu unele preparate din peste sau fructe de mare. Feteasca Alba este un vin care are aroma florilor de vita-de-vie. Daca este sec, poate fi servit la salate din fructe de mare, iar daca e demisec, il puteti potrivi cu caviarul. Muscat Ottonel are note subtile de miere de albine, fructe de toamna supracoapte si flori de lamai. Pentru ca este slab acidulat, il puteti servi cu peste slab la gratar. Tamaioasa Romaneasca s-ar potrivi cu preparate din peste oceanic.
|