x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Petrecere in stil nemtesc

Petrecere in stil nemtesc

07 Oct 2004   •   00:00

Zilele acestea, hotelul bucurestean Continental gazduieste Oktober Fest - festivalul gastronomiei germane. Muzica, bere si mai ales preparate traditionale germane va asteapta pana la 9 octombrie. Daca doriti sa faceti o fiesta nemteasca va oferim un meniu generos (pentru 10 persoane).

ELENA STAN

LEGUME CU SOS DE BERE

  • Ingrediente: cate 700 grame de conopida, ardei gras, morcovi, castraveti verzi, 350 gr faina, 500 ml bere blonda, 30 gr sare, 10 gr piper, sos de bere si mustar.
  • Ingrediente sos: 600 gr mustar, 50 gr zahar, 50 gr sos de hrean, 500 ml bere, 200 ml otet, o legatura de tarhon si 5 oua.
  • Mod de preparare: legumele spalate si curatate se taie in felii subtiri. Din bere, faina, mustar, sare si piper se face sosul. Legumele taiate se trec prin aceasta compozitie, apoi se prajesc in ulei bine incins si se scot pe o hartie absorbanta. Legumele se servesc cu sosul de bere si mustar.

    CAS DE CARNE CU CARTOFI

  • Ingrediente: 1,6 kg cas de carne, 1,3 kg cartofi, o salata verde, 250 gr castraveti murati, 400 gr maioneza, 5 oua, 300 ml otet, 200 gr ceapa uscata, 50 gr zahar, 10 gr piper, 20 gr sare.
  • Mod de preparare: cartofii fierti in coaja, se curata si se taie felii rotunde. Castravetii se curata de coaja si de seminte si se taie felii subtiri. Ceapa curatata se taie pestisori, iar ouale fierte se taie felii. Toate acestea se amesteca cu maioneza, sare, piper si otet. Casul portionat si fript pe gratar, se asaza pe frunze de salata verde, alaturi de amestecul obtinut, decorat cu felii de ou.

    EVANTAI DE MERE COAPTE

  • Ingrediente: 2,5 kg mere, 300 gr stafide, 100 gr scortisoara, 300 gr zahar, 300 gr unt, 350 gr inghetata de vanilie.
  • Mod de preparare: merele spalate, curatate de coaja, se taie sferturi si se rumenesc in jumatate din cantitatea de unt. Restul de unt si zaharul se flambeaza cu coniac si se caramelizeaza la foc moderat. Pe o farfurie se formeaza un evantai din sferturile de mere, iar la mijloc se aseaza inghetata care se acopera cu sos caramel, zahar pudra si scortisoara.
  • ×
    Subiecte în articol: gastronomie