x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Picaturi cu multa pasiune

Picaturi cu multa pasiune

de Francisca M. Catana    |    21 Feb 2007   •   00:00
Picaturi cu multa pasiune
BARUL CASEI
Dupa cum spunea romancierul francez Honor... de Balzac, "dragostea este poezia simturilor". Iar pentru a iubi cu toate simturile si a scapa de inhibitii, natura a creat pentru noi remedii afrodiziace.

Termenul de "afrodiziac" vine de la numele zeitei grecesti a dragostei si a frumusetii, Afrodita. Dorinta sexuala poate fi stimulata prin diferite modalitati. Una dintre acestea este consumul anumitor mancaruri si bauturi, recunoscute ca avand proprietati stimulatoare la nivelul libidoului.

Secretul fericirii

Consum moderat
Alcoolul a fost utilizat ca afrodiziac inca din Antichitate. Pentru a avea efectele scontate, alcoolul trebuie insa consumat in cantitati moderate, ca preludiu al unei nopti pasionale. Consumul excesiv de alcool va avea efecte contrare fata de cele la care ne asteptam.
Cafeaua, ciocolata calda, berea neagra sau vinul rosu contin substante ce stimuleaza secretia de endorfine, numite si "hormoni ai fericirii". Aceasta secretie conduce organismul spre stari euforice, de beatitudine, creste apetitul si elibereaza hormonii sexuali. O ceasca de ciocolata calda, consumata intr-o atmosfera intima, pe fundalul unor melodii relaxante, poate fi preludiul unor momente incinse de pasiune. Pentru efecte mai puternice, un pahar cu vin rosu, combinat cu un pic de ciocolata neagra, este secretul unei nopti cu multa dragoste. Ciocolata a fost dintotdeauna asociata cu dragostea, fiind unul dintre cele mai frumoase cadouri oferite iubitilor inca din cele mai vechi timpuri. Cafeaua este recunoscuta ca stimulatoare a libidoului. Pentru a prelungi atat noaptea, cat si jocurile pasionale, este suficient consumul unei singure cescute de cafea. Prea multa cafeina poate avea efecte depresive.

Combinatie excitanta

Efecte diferite
In timpurile indepartate se facea adesea distinctia intre substantele care mareau fertilitatea si cele care sporeau apetitul sexual. Alimentatia era foarte importanta pentru stimularea libidoului. Hranirea neadecvata ducea la o scadere considerabila a libidoului si, de asemenea, reducea rata fertilitatii.
Trupurile se pot "incalzi" si cu ajutorul "Afrodiziacului lui Hipocrate". Este un preparat alcoolic ce antreneaza circulatia sangelui, ceea ce face ca atingerile partenerului sa excite organismul foarte repede. Afrodiziacul lui Hipocrate se obtine prin amestecarea vinului rosu cu unele mirodenii precum ghimbir, nucsoara, cuisoare sau vanilie. Aceste mirodenii sunt recunoscute ca fiind unele dintre cele mai puternice afrodiziace naturale.

×