x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Piept de curcan cu sos alb

Piept de curcan cu sos alb

09 Noi 2010   •   00:00
Piept de curcan cu sos alb
6011-136563-untitled1.jpg● Ingrediente: 600 g piept de curcan, două cuişoare, 3 g scorţişoară, 5 caise deshidratate, un litru vin alb sec, usturoi, o ceapă, 16 felii de bacon, 400 g morcovi baby, 50 g unt, doi cartofi, 6 g oregano uscat, sare, piper, salată verde, roşii, lămâie.

● Mod de preparate:
1
Pieptul de curcan se pune într-un vas împreună cu scor­ţişoara, cuişoarele, caisele deshi­dratate tăiate bucăţi şi 700 ml de vin. Se condimentează, se ames­tecă, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece minimum două ore.

2 Se scoate, se aşază într-o tavă, se toarnă marinata şi se acoperă carnea cu felii de bacon. Se acoperă tava cu folie de aluminiu ca să nu se ardă baconul şi se scoate când este aproape gata carnea. Când poate fi pătrunsă cu o furculiţă se scoate folia şi se lasă să se prăjească baconul.

3 Cartofii se curăţă, se spală, se taie bucăţi şi se fierb în apă cu sare. Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se taie mărunt. Se călesc în untul topit, se adaugă cartofii, sare şi piper după gust şi restul de vin.

4 Se fierbe totul zece minute, apoi se pasează cu un blender. Se adaugă oregano, se amestecă şi se serveşte alături de carne şi morcovii baby fierţi.

● Sfat: Se servesc ca atare sau cu o salată verde cu roşii şi lămâie.
● Băutura: Pinot Gris

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate din carne