● Mod de preparate:
1 Pieptul de curcan se pune într-un vas împreună cu scorţişoara, cuişoarele, caisele deshidratate tăiate bucăţi şi 700 ml de vin. Se condimentează, se amestecă, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece minimum două ore.
2 Se scoate, se aşază într-o tavă, se toarnă marinata şi se acoperă carnea cu felii de bacon. Se acoperă tava cu folie de aluminiu ca să nu se ardă baconul şi se scoate când este aproape gata carnea. Când poate fi pătrunsă cu o furculiţă se scoate folia şi se lasă să se prăjească baconul.
3 Cartofii se curăţă, se spală, se taie bucăţi şi se fierb în apă cu sare. Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se taie mărunt. Se călesc în untul topit, se adaugă cartofii, sare şi piper după gust şi restul de vin.
4 Se fierbe totul zece minute, apoi se pasează cu un blender. Se adaugă oregano, se amestecă şi se serveşte alături de carne şi morcovii baby fierţi.
● Sfat: Se servesc ca atare sau cu o salată verde cu roşii şi lămâie.
● Băutura: Pinot Gris
Citește pe Antena3.ro