x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Preferinţele românilor de 1 Mai

Preferinţele românilor de 1 Mai

de Simona Chiriac    |    10 Mai 2010   •   00:00

Conform unui studiu realizat de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), litoralul românesc a fost pe primul loc în topul preferinţelor turiştilor din ţara noastră, în mini-vacanţa de 1 Mai. Din cei 80 000 de turişti care şi-au petrecut vacanţa în România, 30 000 au ales staţiunile de pe litoral.  Dintre aceştia,

20 000 s-au cazat la Mamaia, 6 000 în staţiunile din sudul litoralului, iar restul de 8 000 s-au îndreptat către Vama Veche şi Costineşti. Motivele principale care au dus la acest aflux de turişti a fost programul diversificat ce a constat în festivaluri, concerte şi parade, dar şi vremea excelentă.

Nici muntele nu a fost neglijat, turiştii cazându-se în hotelurile şi pensiunile agroturistice. Pensiunile din zonele Bran Moeciu, Mărginimea Sibiului, Maramureş sau Bucovina au atras un număr de 40 000 de turişti. Valea Prahovei însă, a scăzut în topul preferinţelor, gradul de ocupare fiind de doar 50%.

Dintre destinaţiile externe, Bulgaria a fost cea mai căutată, 10 000 de români alegând să-şi petreacă weekend-ul la hoteluri din Balcic, Nisipurile de Aur sau Albena. În această statistică mai sunt incluse şi alte ţări precum Grecia, Cipru sau Turcia.

×
Subiecte în articol: travel news