Pentru stufatul de miel avem nevoie de următoarele ingrediente:
un kg carne de miel
o ceapa
7 legaturi de ceapa verde
7 legaturi de usturoi
doi catei de usturoi
marar
patrunjel
50 gr faina
100 gr pasta de tomate
un pahar cu ulei
o jumatate de lamaie
sare, piper
Legaturile de ceapa si de usturoi verde se curata, se spala si se calesc in ulei. Se pot cali fie taiate in 3 sau 4 bucati, in functie de marime, fie fiecare fir de ceapa si de usturoi innodat. Cand sunt gata, se scot deoparte pe o farfurie.
Lamaia se taie felii, se caleste si se pune alaturi de ceapa si de usturoi. Carnea se taie cubulete, iar ceapa uscata se toaca. In acelasi ulei in care s-au calit ceapa verde si usturoiul, se rumenesc ceapa tocata si carnea. Cand s-au rumenit putin, se adauga apa si se mai lasa sa fiarba inabusit cam o jumatate de ora, pana se patrunde carnea.
Se dizolva faina in putina apa calda si se adauga in vas, impreuna cu pasta de tomate si cateii de usturoi zdrobiti. Se mai lasa sa dea in cateva clocote impreuna. Se adauga lamaia calita, legaturile de ceapa verde si de usturoi calite, condimentele si se mai lasa cateva minute.