x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Proteine necesare

Proteine necesare

13 Apr 2005   •   00:00

Persoanele cu grupa sangvina zero au un aparat digestiv relativ robust. E supranumita si "grupa sangvina a mancatorilor de carne", datorita faptului ca acestia au probleme cu digerarea produselor de panificatie.



  • de VIORICA ROMASCU

  • CALORII. Posesorii grupei zero trebuie sa consume carne
    Cei cu grupa sangvina zero pot consuma carne destul de des, dar nu in portii mai mari de 150 gr. la fiecare masa. Stomacul lor digera mai bine carnea de vita, de oaie si de pasare. Pestele este alimentul cel mai recomandat pentru cei cu grupa sangvina zero, fiind un furnizor excelent de vitamina K. Laptele este produsul cel mai putin tolerat. Mai degraba sunt bune pentru ei laptele si branza de soia sau branza proaspata de vaci. Deficitul de calciu poate fi suplinit cu alimente de genul: alge, brocoli, morcovi, migdale, seminte de susan, floarea-soarelui, produsele de soia si oua. Consumul de grau este nepotrivit. Painea facuta din boabe de grau incoltit este mai usor digerabila. Ideal pentru consumul zilnic ramane painea din faina de alac, de hrisca, de orz. In cazuri deosebite, in amestec cu seminte de dovleac sau cu nuci.

    LEGUME. In acest caz se recomanda evitarea anumitor legume. Spre exemplu, varza sau conopida pot declansa tulburari in buna functionare a tiroidei. Cu mentiunea ca varza verde poate constitui o exceptie, pentru ca este bogata in vitamina K. Apoi, vinetele si cartofii pot contribui la aparitia artritei. Porumbul, prin faptul ca inhiba productia de insulina, poate duce la cresterea greutatii corporale. Tomatele pot fi consumate in voie.

    Sucurile din ananas, cirese, prune sunt recomandate, dar baute cu inghitituri mici, ca si cum s-ar bea un medicament. De asemenea, e bine sa nu se amestece sucurile de fructe cu cele de legume. Singura exceptie e aceea cand se adauga la oricare dintre sucuri putin suc de morcov.

    ×
    Subiecte în articol: gastronomie