x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Pui Shanghai cu fulgi de porumb – trucuri pentru un preparat ca la restaurant

Pui Shanghai cu fulgi de porumb – trucuri pentru un preparat ca la restaurant

19 Oct 2023   •   16:25
Pui Shanghai cu fulgi de porumb – trucuri pentru un preparat ca la restaurant

Ai poftă de pui Shanghai, dar te gândești să prepari o alternativă sănătoasă? Avem rețeta perfectă pentru tine – obține același pui crocant la cuptor, la fel de gustos, dar mai sănătos, fără exces de ulei.

Puiul Shanghai este o reţetă tradițonal chinezească ușor de realizat, chiar dacă sună complicat denumirea. Metoda de preparare presupune învelirea puiului într-o crustă crocantă de fulgi de porumb.

 

Descoperă în continuare care sunt ingredientele necesare și pașii simpli care te ajută să obții pui Shanghai la fel ca la restaurant.

 

Ingrediente pentru rețeta de pui Shanghai cu fulgi de porumb

 

- o caserolă de piept de pui dezosat, fără piele Fragedo;

- 150 g de fulgi de porumb;

- două ouă;

- 3 linguri de făină;

- 3 linguri de semințe de susan;

- două linguri de sos de soia;

- ulei;

- piper.

 

Cum prepari pui Shanghai cu fulgi de porumb

 

Spală pieptul de pui și șterge-l cu un șervet de hârtie, după care taie-l în fâșii subțiri de aproximativ 1-1,5 cm.

 

Pune într-un bol ouă, făina, piper și sos de soia și combină-le până când obții o pastă omogenă. În alt bol mărunțește cu mâna ori cu un pisălog fulgii de porumb, apoi amestecă-i cu semințe de susan.

 

Preîncălzește cuptorul la 220 grade Celsius. Pune într-o tavă de cuptor hârtie de copt. Dă fiecare fâșie de piept de pui prin compoziția formată din ou, făină și sos de soia, după care tăvălește-o prin amestecul de fulgi de porumb și semințe de susan. Următorul pas îl reprezintă așezarea fâșiilor de pui în tavă, lăsând un spațiu de 1-2 cm între ele, astfel încât să nu se lipească în timpul coacerii. Introdu tava în cuptorul preîncălzit și ține puiul Shanghai la copt aproximativ 20 de minute sau cât este nevoie pentru a fi gata.

După aceea scoate tava cu pui Shanghai din cuptor, lasă fâșiile puțin la răcit, apoi bucură-te de crusta lor crocantă și de gustul delicios alături de cei dragi. Servește alături de o garnitură sau de un sos.

Cum obții cel mai bun pui Shanghai la cuptor

Există câteva trucuri la care poți să apelezi ca să prepari cel mai bun pui Shanghai pe care l-ai mâncat până acum.

Folosește piept de pui de calitate de la un brand care inspiră încredere și care vinde păsări crescute în cele mai bune condiții.

Chiar dacă rețeta nu necesită marinare, poți să ții carnea într-un mix format din ulei, zeamă de lămâie, condimente și ierburi aromatice timp de cel puțin 30 de minute. Astfel carnea va fi mai fragedă și va avea mai multă savoare.

La preparea aluatului prin care treci fâșiile de piept de pui poți adăuga și alte condimente care îți sunt pe plac. De asemenea, mai poți să pui și diferite ierburi aromatice pe care le folosești cu drag în bucătărie. Te poți abate de la rețeta clasică cu ușurință și să personalizezi astfel preparatul.

Modalități de servire a puiului Shanghai

Puiul Shanghai este frecvent servit alături de cartofi prăjiți, însă poți să optezi și pentru alte garnituri delicioase precum piure de cartofi, orez gătit în stil asiatic ori salată de legume (ardei gras roșu, castravete, morcov, roșie, etc). De asemenea, puiul Shanghai mai poate fi însoțit pe masă de legume sotate (broccoli, ciuperci, conopidă, etc).

Se poate servi și alături de diferite sosuri, cele mai apreciate fiind sosul de smântână cu usturoi și sosul de chili dulce.

Care este originea puiului Shanghai?

Puiul Shanghai este o mâncare specifică bucătăriei chinezești, în special a bucătăriei shanghaieze. Preparatul culinar își are originea în orașul Shanghai din China, unde a devenit popular în secolul al XIX-lea.

Puiul Shanghai este o mâncare care include bucăți de pui prăjit sau copt servit cu sosuri aromate, iar rețeta poate varia în funcție de regiune.

Bucătăria shanghaieză se referă la stilul specific de gătit și preparare a alimentelor din Shanghai, unul dintre cele mai mari și mai importante orașe din China. Această bucătărie are caracteristici distincte și tradiții culinare unice, care au evoluat de-a lungul secolelor în această zonă geografică. Bucătăria shanghaieza este cunoscută pentru utilizarea aromei puternice, precum ghimbirul, usturoiul, vinul de orez și condimente precum piperul alb.

 

Încearcă și tu cea mai simplă rețetă de pui Shanghai și bucură-te de combinația de arome apetisante și gusturi delicioase.

 

 

×