x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Pulpă de raţă cu sos de coacăze

Pulpă de raţă cu sos de coacăze

04 Noi 2010   •   00:00
Pulpă de raţă cu sos de coacăze
6002-135881-untitled1.jpg● Ingrediente: 4 pulpe de raţă, 400 g coacăze roşii, 75 g zahăr, un beţişor de scorţişoară, 2 g scorţişoară, cuişoare, 50 g untură de raţă, doi căţei de usturoi, 300 g brân­ză cu mucegai, 250 ml vin alb, 500 ml vin roşu, sare, piper, oregano, gulii.

● Mod de preparare:
1
Pulpele de raţă se curăţă, se spală şi se pun într-un bol. Se adaugă cuişoarele, beţişorul de scorţişoară, sare şi piper. Se presară usturoiul feliat, se acoperă cu vin roşu, se acoperă cu folie alimentară şi se introduc la rece circa două ore.

2 Se scurg de marinată, se crestează în aşa fel încât să se obţină un mic buzunar şi se umplu cu brânza cu mucegai. Se cos cu aţă de bucătărie, se aşază fiecare pulpă pe folie de aluminiu, se întinde deasupra untura de raţă, se condimentează, se împachetează şi se pun pe o tavă.

3 Se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 45-60 de minute. Se verifică dacă pot fi pătrunse cu o furculiţă şi se lasă zece minute ca să se coacă la suprafaţă.

4 Coacăzele se spală, se fierb într-o oală cu vinul alb, scorţ­i­şoara măcinată şi zahărul. Când a început să scadă amestecul se ia de pe foc, se pasează şi se serveşte alături de pulpe.

● Sfat: Se servesc ca atare sau cu o salată de gulii cu oregano.
● Băutura: Fetească Neagră

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate din carne