Cobblerul este o bautura in amestec, slab alcoolizata si originara din America. Potrivit caracterului sau este o bautura racoritoare, care datorita modului de preparare nu este atat de daunatoare, cum sunt alte bauturi alcoolice. Cobblerurile se fac in general pe baza de vin, lichioruri sau bauturi spirtoase diluate.
VERONICA GUZUN
|
ASPECT. Nu conteaza forma paharului, important este ca bautura sa arate bine |
FESTIV. Ele se consuma la petreceri, cand e mare aglomeratie si e cald in incapere. Cele mai potrivite fructe pentru aceasta bautura sunt fructele conservate sau inghetate. Ele nu imprumuta bauturii din aroma lor, lucru important in prepararea acestui tip de cocteil. Daca se folosesc fructe proaspete, ele trebuie sa fie tinute cateva minute in zahar, ca sa iasa siropul din ele.
RAPID. Cobblerul este usor de preparat pentru ca se pregateste direct in paharul in care se serveste bautura. Capacitatea paharului trebuie sa fie intre
250-300 ml. Secretul unui cobbler reusit consta in multa culoare si in imbinarea fructelor folosite. El se bea de preferinta dupa cina, fiind o bautura agreabila, consistenta, care ajuta mult digestia. Se ofera intotdeauna cu pai, insotit de o scobitoare cu care se servesc fructele.
RETETA
|
Cobbler de vin rosu
Se alege un pahar de cocteil. Se umple un sfert dintr-un pahar de 250 ml cu gheata pisata si se adauga fructe de sezon. Cu cat mai viu colorate vor fi fructele, cu atat mai aspectuoasa va fi bautura. In shaker se introduc 2-3 cuburi de gheata, o lingurita de zahar pudra, 10 ml curacao, 10 ml coniac si 80 ml de vin rosu (vinul ales trebuie sa fie de calitate). Se agita bine shaker-ul, timp de 2-3 minute. Lichidul obtinut se varsa cu mare atentie in paharul cu gheata si fructele alese. Atentie sa nu murdariti marginea! Paharul se orneaza cu doua felii de portocala. Se serveste rece, cu un pai lung si cu o scobitoare.
|