Bucurestiul este singurul oras din sud-estul Europei care are o "alimentara de lux". Cei care vor sa guste delicatese: ton invelit in pulbere de legume, somon afumat, heringi in sos de portocale, preparate din vanat - mistret, caprioara, fazan, trufe trase in pate de gasca - au acum un loc de unde sa si le procure.
Magazinul incearca sa le satisfaca poftele rafinate si amatorilor de dulciuri, oferindu-le prajituri, bomboane si torturi. Alaturi de toate aceste produse se mai gasesc cafea, vinuri romanesti, frantuzesti, italienesti, paste faionase, ulei de masline. Pentru vinuri exista in magazin consilieri care va pot sfatui ce tip de vin se potriveste cel mai bine mancarurilor pe care le-ati cumparat.Toate aceste produse sunt preparate artizanal - fiecarui produs in parte i se acorda o atentie deosebita si nu sunt realizate pe scara industriala. La subsolul magazinului se afla laboratorul unde ingredientele procurate toate de la noi din tara sunt transformate in preparate de gastronomie fina. Inainte de a fi expuse in vitrina spre vanzare, preparatele sunt testate timp de sase luni. Pentru a pastra gustul unei mancari naturale, nu se folosesc deloc aditivi.
Adrien Damour, director general "Delicateria-Traiteur", se afla in Romania de 14 ani si spune ca a ales drept locatie Bucurestiul pentru ca este "o capitala care merita un astfel de magazin". Publicul-tinta il constituie strainii in proportie de 80%, restul fiind romani, buni cunoscatori ai gastronomiei. Cei care cumpara din acest magazin trebuie sa aiba dare de mana. Cum calitatea se reflecta in pret, un kilogram de bomboane costa un milion de lei, un kilogram de jambon - 960.000 lei, somon afumat file - 2.150.000 un kilogram.
Conceptul de gastronomie fina artizanala este importat din Franta si de aceea majoritatea produselor sunt cu specific frantuzesc. Se incearca insa adaptarea acestora la bucataria romaneasca, astfel ca puteti gasi in magazin si bomboane cu palinca. (C.C.)
Citește pe Antena3.ro