x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Rafinată şi discretă

0
Autor: Carmen Dragan 04 Mar 2009 - 00:00

Haute-couture reprezintă superlativul luxului, al eleganţei, al talentului, al rafinamentului, al exclusivităţii. Acest stil a devenit cunoscut la sfârşitul secolului al XVII-lea în lumea burgheziei.



Ireală pentru cei din jurul său, cu o eleganţă imperială, femeia haute-couture este plină de farmec şi graţie, emană un stil unic, net superior faţă de tot ceea ce ţine de cotidian sau formalităţi. Independentă, ultrafeminină şi perfecţionistă, femeia haut-couture înnobilează fiecare detaliu, începând de la gesturi graţioase, până la bijuterii şi parfumuri foarte scumpe. Ea este mereu luminoasă, fără nici un accent teatral, cu un ten porţelanat, odihnit ca după un somn adânc, cu vise dulci. Pretenţioasă, cu un temperament dinamic, nu va intra în orice restaurant. Va alege un local de lux, iar din meniu, noi îi propunem unul din preparatele din această pagină.

Piept de raţă cu sos de smochine
Ingrediente: 100 g piept de raţă, 30 g ficat de gâscă, o jumătate de smochină proaspătă, sos de smochine, un fir de cimbru, piure de cartofi, trei feluri de ciuperci.

Preparare: Ciupercile se taie foarte mărunt, se sotează cu sare şi piper. Pieptul de raţă se sotează, apoi se introduce în cuptor. Se taie evantai. Se sotează şi ficatul de gâscă şi se taie evantai. Într-o formă cilindrică se pun ciupercile până la jumătate, apoi piureul. Se scoate forma. Se decorează cu alune de pădure şi frunze de cimbru. Pe farfurie se aşază întâi pieptul de raţă şi deasupra ficatul de gâscă. Se ornează cu sos de smochine.

Parfait de ficat pe pat de brioşă

Ficatul de gâscă se marinează în amaretto, lapte, sare şi şampanie.

Se lasă cinci-şase ore. Se strecoară, se aşază pe o tavă şi se introduce în cuptorul încins 55 de minute. Se scoate şi se lasă opt ore în frigider. Cu ajutorul unui blender, pateul se face mousse. Brioşa (aluat de cozonac) se introduce câteva minute în cuptor, până se face toast. Pateul se pune pe brioşă cu ajutorul unui şpriţ. Se decorează cu căpşune, trufe şi frunze de salată.

Duet de peşte
Ingrediente: 150 g file de peşte pe care englezii îl numesc sol, două bucăţi de languste, patru măsline negre, cinci bucăţi de sparanghel proaspăt, cinci-şase bucăţi de migdale descojite, două frunze de busuioc, o lingură de ulei de măsline, un sfert de roşie decojită

Preparare: Se curăţă sparanghelul, se fierbe în apă cu sare un minut, apoi se pune în apă cu gheaţă pentru păstrarea culorii. Se face un sos din ulei de măsline, busuioc tocat, sare, piper negru zdrobit şi două măsline tăiate rondele. Se sotează peştele foarte puţin în tigaia de teflon. Se curăţă langustele şi se sotează în altă tigaie. Se aşază pe farfurie sparanghelul, peştele, langustele şi deasupra se toarnă sosul. Se ornează cu migdalele descojite, prăjite în cuptor.

Platou extravagant
Piept de raţă pe pat de papaya
Ingrediente: o felie de papaya, 40 g piept de raţă, o linguriţă de ulei de măsline, vin roşu, cimbru, o portocală

Preparare: Se face o marinată din vin roşu, cimbru, suc de portocală, ulei de măsline. Se pune în această marinată pieptul de raţă şi se lasă 3-4 ore. Carnea se scoate, se sotează în ulei de măsline şi se introduce în cuptor. Apoi se taie felii foarte subţiri. Se aşază pe felia de papaya, tăiată în formă de barcă.

Sibas marinat

Ingrediente: 25 g sibas, coajă de portocală, două boabe de coriandru, sare, mărar, piper negru zdrobit, o lingură ulei de măsline

Preparare: Se face o marinată din toate ingredientele şi se lasă sibasul să stea în aceasta 24 de ore. Peştele se taie felii şi se aşază ca un trandafir. Se decorează cu icre de manciuria.

Carpaccio de vită
Ingrediente: patru carpaccio de vită, 20 g brânză parmezan, o frunză de busuioc, piper negru zdrobit, ulei de măsline.

Preparare: Brânza se rade, frunza de busuioc se taie foarte fin, se adaugă puţin ulei de măsline şi piper negru măcinat şi se amestecă împreună cu carpaccio de vită. Din compoziţie se fac două biluţe. Se decorează cu frunze de pătrunjel.

Stridie
Ingrediente: o stridie, 30 g fenel, 10 g brânză brie, sare, piper, ulei de măsline, lămâie

Preparare: Fenelul se taie julien. Se amestecă bine cu brânza, sarea, piperul, uleiul şi puţină zeamă de lămâie. Se prăjeşte carnea de stridie în tempura (apă, făină şi ou) şi se amestecă în această salată. Cu această compoziţie se umple carcasa de stridie.

Medalion din ficat de gâscă pe pat de căpşune

Ingrediente: o jumătate de căpşună, 20 g ficat de gâscă. Se sotează ficatul în unt, sare şi piper. Se lasă la rece două-trei ore. Se taie medalion patru bucăţi şi se aşază peste căpşună.

Salată de homar

Ingrediente: trei feluri de salată creaţă, 35 g homar, sare, piper negru zdrobit, 10 g rădăcină de ţelină, şofran, ulei de măsline, vin alb

Preparare: Homarul se fierbe. Ţelina se taie în cubuleţe. Se fierbe cu vin alb şi puţin şofran. Se adaugă uleiul şi piperul. Salata, ţelina şi homarul se pun într-o formă de cilindru, alternativ, apoi se ia forma.

Citeşte mai multe despre:   sare,   ulei,   piper,   măsline,   rata,   ingrediente,   taie,   preparare,   meniu festiv,   sotează,   soteaz

 



Mai multe titluri din categorie

(P) Supliment nutritiv impotriva naparlirii excesive la caini si pisici, SHED-X

(P)  Supliment nutritiv impotriva naparlirii excesive la caini si pisici, SHED-X
Shed-X este un supliment 100% natural, cu actiune completa si garantata in scopul combaterii naparlirii excesive in maxim 3-6 saptamani. Este formulat stiintific de catre Doctori in Nutritia Animalelor pentru a respecta...

Bella, fetița care a uimit întreaga planetă cu abilitățile sale, urcă pe scena Next Star

Bella, fetița care a uimit întreaga planetă cu abilitățile sale, urcă pe scena Next Star
Galerie Foto La doar șapte ani, Bella Devyatkina vorbește opt limbi străine și va face o demonstrație sâmbătă, de la ora 20.00, la Antena 1, într-o nouă ediție Next Star....

Cum se organizează o înmormântare în Bucuresti

Cum se organizează o înmormântare în Bucuresti
Momentul trecerii în neființă a unei persoane dragi este greu, de multe ori chiar traumatizant. Nimic nu poate alina definitiv durerea resimțită, însă există câteva lucruri care te pot ajuta să treci mai ușor...

Turismul balnear ne reface după pandemie

Turismul balnear ne reface după pandemie
După foarte mult timp de sedentarism și izolare, revenirea la tratamentele balneare este benefică atât pentru refacerea sistemului nostru imunitar, cât și pentru economie. Putem arde calorii și ne putem reface, du...

Intact Media GroupHealth Foru​​​​​​​m - Impactul abonamentelor medicale în sănătate și economie

Intact Media GroupHealth Foru​​​​​​​m - Impactul abonamentelor medicale în sănătate și economie
Galerie Foto Mai bine să previi decât să repari, iar apoi să ajungi să cheltui sume enorme, și nu de puține ori cu efecte minime. Un principiu simplu, pe care România nu îl aplică în niciun sector al economiei, iar...

Super Neatza cu Răzvan şi Dani, record de audienţă în acest sezon

Super Neatza cu Răzvan şi Dani, record de audienţă în acest sezon
Cea mai nouă ediţie Super Neatza cu Răzvan şi Dani, difuzată miercuri, 9 iunie, la Antena 1 s-a impus ca lider detaşat de audienţă, la nivelul publicului comercial cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, cu...

Cursele charter Arad - Antalya vor avea loc de trei ori pe săptămână

Cursele charter Arad - Antalya vor avea loc de trei ori pe săptămână
Vicepreședintele Consiliului Județean Arad anunță startul zborurilor directe Arad - Antalya. Acestea au loc de trei ori pe săptămână. Cursele se vor opera până la sfârșitul lunii...

Cine va realiza celebrul calendar Pirelli din 2021

Cine va realiza celebrul calendar Pirelli din 2021
Cântărețul canadian Bryan Adams, care a fotografiat personaje renumite, printre care Amy Winehouse, John Boyega și Regina Elisabeta a II-a, va realiza cea mai recentă ediție a calendarului Pirelli, conform...

Cele mai bune cărți despre spiritualitate pentru a-ți hrăni sufletul

Cele mai bune cărți despre spiritualitate pentru a-ți hrăni sufletul
A găsi inspirația pentru a ne îmbogăți sufletul și a ne echilibra emoțiile pare a fi o călătorie nesfârșită, mai ales în timpul pandemiei. La urmă urmei, 2020 și 2021 reprezintă doi ani...

Ioana Abur şi Ioana Blaj complică acţiunea la finalul acestui sezon Adela

Ioana Abur şi Ioana Blaj complică acţiunea la finalul acestui sezon Adela
Galerie Foto Doar 3 săptămâni îi mai despart pe telespectatori de finalul primului sezon Adela, serial difuzat în fiecare joi, de la 20:30, la Antena 1, iar noi personaje-cheie îşi vor face apariţia pentru a complica şi mai...

Patrizia Paglieri:  “O zi în Asia Express e cât un an la București!”

Patrizia Paglieri:  “O zi în Asia Express e cât un an la București!”
Galerie Foto Patrizia Paglieri și fiul ei, Franci, au plecat pe Drumul Împăraților cu gândul de a învăța o lecție de viață, lucru care s-a și întâmplat. Cursa din Asia Express le-a adus surprize după surprize și...

Chef Scărlătescu și echipa mov, o nouă victorie în minoritate numerică

Chef Scărlătescu și echipa mov, o nouă victorie în minoritate numerică
Galerie Foto Seara de luni a adus la Chefi la cuțite o mult așteptată victorie pentru echipa mov, condusă de chef Cătălin Scărlătescu, ce a câștigat detașat confruntarea pe echipe în ciuda faptului că se...

Chefi la cuțite și Tazz by eMag le aduc telespectatorilor meniurile din finală

Chefi la cuțite și Tazz by eMag le aduc telespectatorilor meniurile din finală
Galerie Foto Finala sezonului 9 „Chefi la cuțite” vine cu o premieră în rândul show-urilor culinare din România. Pentru prima dată, telespectatorii Antena 1 pot câștiga cele trei meniuri complete din...
Serviciul de email marketing furnizat de