x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Rafinată şi discretă

0
Autor: Carmen Dragan 04 Mar 2009 - 00:00

Haute-couture reprezintă superlativul luxului, al eleganţei, al talentului, al rafinamentului, al exclusivităţii. Acest stil a devenit cunoscut la sfârşitul secolului al XVII-lea în lumea burgheziei.



Ireală pentru cei din jurul său, cu o eleganţă imperială, femeia haute-couture este plină de farmec şi graţie, emană un stil unic, net superior faţă de tot ceea ce ţine de cotidian sau formalităţi. Independentă, ultrafeminină şi perfecţionistă, femeia haut-couture înnobilează fiecare detaliu, începând de la gesturi graţioase, până la bijuterii şi parfumuri foarte scumpe. Ea este mereu luminoasă, fără nici un accent teatral, cu un ten porţelanat, odihnit ca după un somn adânc, cu vise dulci. Pretenţioasă, cu un temperament dinamic, nu va intra în orice restaurant. Va alege un local de lux, iar din meniu, noi îi propunem unul din preparatele din această pagină.

Piept de raţă cu sos de smochine
Ingrediente: 100 g piept de raţă, 30 g ficat de gâscă, o jumătate de smochină proaspătă, sos de smochine, un fir de cimbru, piure de cartofi, trei feluri de ciuperci.

Preparare: Ciupercile se taie foarte mărunt, se sotează cu sare şi piper. Pieptul de raţă se sotează, apoi se introduce în cuptor. Se taie evantai. Se sotează şi ficatul de gâscă şi se taie evantai. Într-o formă cilindrică se pun ciupercile până la jumătate, apoi piureul. Se scoate forma. Se decorează cu alune de pădure şi frunze de cimbru. Pe farfurie se aşază întâi pieptul de raţă şi deasupra ficatul de gâscă. Se ornează cu sos de smochine.

Parfait de ficat pe pat de brioşă

Ficatul de gâscă se marinează în amaretto, lapte, sare şi şampanie.

Se lasă cinci-şase ore. Se strecoară, se aşază pe o tavă şi se introduce în cuptorul încins 55 de minute. Se scoate şi se lasă opt ore în frigider. Cu ajutorul unui blender, pateul se face mousse. Brioşa (aluat de cozonac) se introduce câteva minute în cuptor, până se face toast. Pateul se pune pe brioşă cu ajutorul unui şpriţ. Se decorează cu căpşune, trufe şi frunze de salată.

Duet de peşte
Ingrediente: 150 g file de peşte pe care englezii îl numesc sol, două bucăţi de languste, patru măsline negre, cinci bucăţi de sparanghel proaspăt, cinci-şase bucăţi de migdale descojite, două frunze de busuioc, o lingură de ulei de măsline, un sfert de roşie decojită

Preparare: Se curăţă sparanghelul, se fierbe în apă cu sare un minut, apoi se pune în apă cu gheaţă pentru păstrarea culorii. Se face un sos din ulei de măsline, busuioc tocat, sare, piper negru zdrobit şi două măsline tăiate rondele. Se sotează peştele foarte puţin în tigaia de teflon. Se curăţă langustele şi se sotează în altă tigaie. Se aşază pe farfurie sparanghelul, peştele, langustele şi deasupra se toarnă sosul. Se ornează cu migdalele descojite, prăjite în cuptor.

Platou extravagant
Piept de raţă pe pat de papaya
Ingrediente: o felie de papaya, 40 g piept de raţă, o linguriţă de ulei de măsline, vin roşu, cimbru, o portocală

Preparare: Se face o marinată din vin roşu, cimbru, suc de portocală, ulei de măsline. Se pune în această marinată pieptul de raţă şi se lasă 3-4 ore. Carnea se scoate, se sotează în ulei de măsline şi se introduce în cuptor. Apoi se taie felii foarte subţiri. Se aşază pe felia de papaya, tăiată în formă de barcă.

Sibas marinat

Ingrediente: 25 g sibas, coajă de portocală, două boabe de coriandru, sare, mărar, piper negru zdrobit, o lingură ulei de măsline

Preparare: Se face o marinată din toate ingredientele şi se lasă sibasul să stea în aceasta 24 de ore. Peştele se taie felii şi se aşază ca un trandafir. Se decorează cu icre de manciuria.

Carpaccio de vită
Ingrediente: patru carpaccio de vită, 20 g brânză parmezan, o frunză de busuioc, piper negru zdrobit, ulei de măsline.

Preparare: Brânza se rade, frunza de busuioc se taie foarte fin, se adaugă puţin ulei de măsline şi piper negru măcinat şi se amestecă împreună cu carpaccio de vită. Din compoziţie se fac două biluţe. Se decorează cu frunze de pătrunjel.

Stridie
Ingrediente: o stridie, 30 g fenel, 10 g brânză brie, sare, piper, ulei de măsline, lămâie

Preparare: Fenelul se taie julien. Se amestecă bine cu brânza, sarea, piperul, uleiul şi puţină zeamă de lămâie. Se prăjeşte carnea de stridie în tempura (apă, făină şi ou) şi se amestecă în această salată. Cu această compoziţie se umple carcasa de stridie.

Medalion din ficat de gâscă pe pat de căpşune

Ingrediente: o jumătate de căpşună, 20 g ficat de gâscă. Se sotează ficatul în unt, sare şi piper. Se lasă la rece două-trei ore. Se taie medalion patru bucăţi şi se aşază peste căpşună.

Salată de homar

Ingrediente: trei feluri de salată creaţă, 35 g homar, sare, piper negru zdrobit, 10 g rădăcină de ţelină, şofran, ulei de măsline, vin alb

Preparare: Homarul se fierbe. Ţelina se taie în cubuleţe. Se fierbe cu vin alb şi puţin şofran. Se adaugă uleiul şi piperul. Salata, ţelina şi homarul se pun într-o formă de cilindru, alternativ, apoi se ia forma.

Citeşte mai multe despre:   sare,   ulei,   piper,   măsline,   rata,   ingrediente,   taie,   preparare,   meniu festiv,   sotează,   soteaz

 



Mai multe titluri din categorie

Andi Constantin este Burlacul, în curând, la Antena 1

Andi Constantin este Burlacul, în curând, la Antena 1
Cel de-al șaselea sezon al emisiunii Burlacul, în curând, la Antena 1, îl va avea ca protagonist pe Andi Constantin. Multiplu campion la fitness și antreprenor, Andi este pregătit să plece în cea mai importantă...

Cristina Ciobănașu și Vlad Gherman lansează seria de episoade online Adela – Tot ce nu se vede pentru site-ul a1.ro

Cristina Ciobănașu și Vlad Gherman lansează seria de episoade online Adela – Tot ce nu se vede pentru site-ul a1.ro
Imediat după premiera serialului Adela, difuzat aseară, de la 20:30, la Antena 1, site-ul a1.ro lansează un nou proiect on-line – emisiunea Adela - Tot ce nu se vede, prezentată de Cristina Ciobănaşu şi Vlad...

Premiera Adela se vede gratuit pe AntenaPlay

Premiera Adela se vede gratuit pe AntenaPlay
Premiera serialului Adela se vede gratuit pe  AntenaPlay, timp de 7 zile. Utilizatorii platformei au ocazia să participe şi la un concurs, ce pune la bătaie 10 abonamente valabile un an de zile pe AntenaPlay....

Trei motive bune pentru a lua un credit

Trei motive bune pentru a lua un credit
Spre deosebire de alte tipuri de credite, un credit de nevoi personale poate fi folosit pentru aproape orice, însemnând că nu trebuie să oferiți explicații creditorului despre cum plănuiți să folosiți banii...

Morphy Richards aduce în România o gamă largă de electrocasnice pentru casă și bucătărie. România este prima țară din regiune cu sucursală proprie

Morphy Richards aduce în România o gamă largă de electrocasnice pentru casă și bucătărie. România este prima țară din regiune cu sucursală proprie
Galerie Foto Morphy Richards, brandul internațional de electrocasnice pentru casă și bucătărie din Marea Britanie, a anunțat astăzi extinderea în Europa de Est printr-o sucursală dedicată în București,...

Cum să faci bani ca adolescent și să scapi de obiceiul de a le cere părinților

Cum să faci bani ca adolescent și să scapi de obiceiul de a le cere părinților
Ești exponent al generației „millennials”, ai o mie de idei, în pauzele de la orele online dai play la discursuri motivaționale cu antreprenori care povestesc cum au făcut primul milion de dolari, însă după...

Cum să ai mai puține cheltuieli de întreținere iarna

Cum să ai mai puține cheltuieli de întreținere iarna
Galerie Foto Dacă iarna trecută ai fost dat peste cap de facturile la întreținere, iar la un moment dat nici măcar nu mai puteai să-ți aproximezi bugetul și să știi sigur dacă mai pleci în vacanța planificată, în...

Cum să profiți la maximum de timpul liber

Cum să profiți la maximum de timpul liber
O expresie spune că timpul înseamnă bani, ceea ce denotă cât de prețioasă e fiecare secundă. Că trebuie să iei tot ce-i mai bun din fiecare moment, oriunde te-ai afla, și orice ai face. Pentru că timpul nu...

Ce trebuie sa stii atunci cand iti cumperi o arma Airsoft?

Ce trebuie sa stii atunci cand iti cumperi o arma Airsoft?
Daca vrei sa iti cumperi o arma Airsoft si nu stii de unde sa o alegi, NRG este locul ideal de unde poti selecta cele mai moderne si mai noi pistoale Airsoft. In urma rebrandingului facut de Airsoft6 pe site-ul NRG,...

Reality show-ul Fetele lui Tavi by Gabriela Cristea va putea fi urmărit la Antena Stars

Reality show-ul Fetele lui Tavi by Gabriela Cristea va putea fi urmărit la Antena Stars
Galerie Foto Noul an vine cu o serie de surprize pentru telespectatorii postului Antena Stars. Începând din 20 ianuarie, în fiecare miercuri şi joi, de la ora 21:00, aceştia se vor putea delecta cu un nou reality show, care îi...

Israel, prin ochii unui ghid fascinat de descoperiri

Israel, prin ochii unui ghid fascinat de descoperiri
Galerie Foto Cristina Burgui, unul dintre cei mai cunoscuți ghizi de turism din România, este îndrăgostită de Israel, destinație turistică despre care spune că își poate dezvălui întregul potențial doar dacă li se...

Atenție unde călătoriți ! Cod roșu de ninsori și vânt în Suedia

Atenție unde călătoriți ! Cod roșu de ninsori și vânt în Suedia
Cod roșu pentru Regiunea Vasternorrland şi cod portocaliu pentru partea nordică a Regiunii Jamtland şi partea de coastă a Regiunii Vasterbotten din Suedia pentru ninsori și vânt în zilele de marți și...

Bulgaria a deschis sezonul de schi 2021

Bulgaria a deschis sezonul de schi 2021
Bulgaria a deschis sezonul de schi 2021, după ce a ieșit din lista zonelor cu risc epidemiologic ridicat. În lunile următoare se vor afla pe lista destinațiilor turistice Grecia, România, Turcia, Egiptul,...
Serviciul de email marketing furnizat de