x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Regal gastronomic la Iaşi

Regal gastronomic la Iaşi

de Maria Belu    |    07 Feb 2011   •   15:54

Savori, arome şi lume multă. Produse culinare locale din zona Moldovei şi din Maramureş, Braşov, Sălaj, Argeş, Arad, dar şi din Israel, Ungaria, Olanda sau Italia, le-am regăsit pe toate în Parcul Bisericii Toma Cozma din Iaşi în standurile expoziţiei Ecoagris – Târgul pentru sănătatea ta, ediţia a V-a, eveniment organizat de Bioma Agro Ecology Co.

Bucate alese

Gurmanzii din Iaşi s-au bucurat de vineri, 4 februarie până duminică, 6 februarie de bunătăţi imposibil de refuzat precum brânzeturi din Fundata, Braşov şi Olanda, sărmăluţe, prăjituri de casă sau preparate din carne de porc de Mangaliţa fără colesterol. Care este “la fel ca şi grăsimea de somon. Datorită acestor calităţi carnea şi preparatele din carne de Mangaliţa sunt recomandate în alimentaţia persoanelor cu boli cardiovasculare, precum şi în alimentaţia copiilor sau a persoanelor în vârstă. Societatea noastră este prima care a reînnodat firul rupt al creşterii şi prelucrării cărnii de Mangaliţa oferind consumatorilor produse sănătoase, de înaltă calitate” a explicat Ion Tătăran, producător din Lăpuşel, Maramureş şi preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice din Maramureş. De asemenea, ieşenii şi-au mai putut cumpăra produse de panificaţie, miere de albine din Iaşi, zacuscă şi magiun de Topoloveni, dulciuri din Ungaria, preparate de carne din Italia, dar şi cosmetice naturale produse în Israel, precum şi inputuri autorizate pentru agricultura ecologică, tratamente ecologice pentru protecţia mediului etc.

Noutatea acestei ediţii a târgului Ecoagris, a constituit-o ianugurarea Atelierului gastronomic în cadrul căruia Rodica Ţiplea, din Maramureş, a preparat, în faţa vizitatorilor, sărmăluţe şi plăcinte după reţete tradiţionale. “Din dorinţa de a diversifica activităţile şi de a angaja cât mai mult interesul vizitatorilor, ne-am dorit ca fiecare ediţie să vină cu elemente de noutate. Astfel, la ediţiile viitoare, vom dezvolta şi mai mult Atelierul gastronomic, lansând invitaţii elevilor şi studenţilor să participe la Cursuri gratuite de gătit produse tradiţionale, conştientizând importanţa lor pentru sănătatea fiecăruia dintre noi”, a declarat Vasilica Onofrei, de la Bioma Agro Ecology Co.

×