Rețeta este simplă, astfel că și cei care nu se pricep deloc la gătit o pot face acasă fără prea mult efort. Și, în mod uimitor, gustul este delicios.
Ingrediente
- căpșuni proaspete și coapte
- mămăligă
- smântână cu un procent de grăsime mare
- miere sau zahăr
- opțional frișcă
- sare după gust
-
Mod de preparare
Se taie căpșunile în două bucăți, peste care se adaugă miere sau zahar în funcție de preferință și după gust.
Căpșunile se zdrobesc cu furculița până când își lasă sucul și aroma, dar fără a le transforma în pastă.
Se adaugă o lingură mare sau două ded smântână, în funcție de cantitatea de căpșuni aleasă ,și se amestecă.
-
Următorul pas este de a face mămăliga, iar după ce este gata se adaugă alături de o porție de căpșuni cu smântână într-o farfurie.
Reacțiile nu au încetat să apară pe rețelele de socializare.
Citește pe Antena3.roCiuperca otrăvitoare cu dinți sau palmierul-fantomă. Cum arată cele mai ciudate plante și ciuperci descoperite în 2024 -
„Și treaba asta ar trebui să fie desert sau mâncare?????”
-
„Îmi plac și căpșunile și mămăliga dar nu au ce căuta împreună. N-am să mănânc niciodată așa amestecătură”
Persoanele care locuiesc în zona Bucovinei au ținut să menționeze că este un preparat gustos ce merită încercat:
-
„În Bucovina așa se mănâncă capșuni, cei care spun că nici nu ar gusta, îi sfătuiesc să încerce...”
„woww, noi la Bucovina numai așa le mâncam în copilărie cu zahăr și smântână și mămăligă”
„Sunt cele mai bune. Extraordinare, ceea ce înseamnă că ești din Ardeal”, relatează a1.ro.