Este proprietarul unui grup de publicatii care apar in sud-vestul Frantei si al unui restaurant cu specific regional. Este colectionar de carti de bucate si bucatar pasionat, creator de combinatii gastronomice menite sa incante papilele oricarui degustator. Un pranz in casa lui nu e un simplu pranz, ci un regal de provocari pentru simturi, caci mancarurile lui iti incanta vazul, mirosul, gustul. Desi aparent sofisticate - ne pare o culme a rafinamentului tot ce vine dinspre Franta - , bucatele lui Philippe pornesc de la gastronomia de zi cu zi a taranului francez si de la cateva specialitati ale artei culinare din sud-vestul Hexagonului. Iata, de exemplu, aceasta reteta de Rosii umplute cu pulpe de rata si hribi, pentru care Philippe ne recomanda sa folosim urmatoarele ingrediente: 8 rosii mari, 150 g pulpe de rata si o lingura cu grasime de rata, 200 g hribi, o ceapa alba, trei cepe verzi, o jumatate de vanata, un morcov, o telina, 4 linguri cu ulei de masline, o legatura de patrunjel, o legatura de ierburi aromate - toate ingrediente emblematice pentru mijlocul toamnei. Pulpa de rata se pune la sare cu 24 de ore inainte de a o prepara. A doua zi, fiecarei rosii i se taie capacelul, dupa care se curata in interior. Se sareaza putin si se asaza fiecare rosie pe hartie absorbanta, cu fata in jos. In acest timp se taie ceapa alba si ceapa verde marunt, hribii se taie in cubulete, iar vanata, curatata de coaja, se taie la randul ei in cuburi foarte mici. Morcovul si telina se dau pe razatoarea mare sau se taie in cubulete. Intr-o soteuza se pune la topit grasimea de rata, in care se calesc timp de zece minute ceapa alba, ceapa verde, morcovul, telina si buchetul de plante aromatice, taiate marunt. In acest timp, intr-un alt vas, se calesc hribii in uleiul de masline, aproximativ doua minute. Se scot pe un platou si in acelasi vas se caleste si vanata. Pulpa de rata se desareaza, dupa care i se scot pielea si oasele si se toaca marunt cu cutitul. Se asaza in soteuza, peste legumele calite, se adauga patrunjel tocat, se gusta si se potriveste de sare (daca este nevoie) si se lasa pe foc timp de cinci minute. Se toarna apoi deasupra hribii si vanata calita, se verifica din nou gustul, se asezoneaza cu sare si condimente si se lasa pe foc inca cinci minute, sa se patrunda toate ingredientele. Se umplu rosiile cu aceasta compozitie, se asaza la loc capacelele, se pun patlagelele umplute in tava, se potriveste temperatura la 180ÃC, si se da la cuptor pentru 20 de minute.
Fara indoiala, puteti incerca reteta aceasta folosind in loc de pulpe de rata carne de pui, dar atunci se cheama ca aducem reteta in ograda noastra.