Smântâna și untul îmbogățesc gustul, dar puteți renunța la ele dacă pregătiți supa într-o zi de post. În acest caz, i-am adăuga puțin oregano uscat, se potrivește foarte bine cu spanacul.
Iată rețeta cumvaplace.ro:
Porții 6
Timp preparare 10 minutes
Timp gătire 40 minutes
Timp total 50 minutes
INGREDIENTE
-
3 fire de praz
Citește pe Antena3.roCiuperca otrăvitoare cu dinți sau palmierul-fantomă. Cum arată cele mai ciudate plante și ciuperci descoperite în 2024 -
100 g orez
-
150 g spanac
-
2 l apă fierbinte (sau supă de legume)
-
60 g unt
-
2 linguri de ulei de floarea-soarelui
-
4 căței de usturoi, tăiați
-
100 g smântână
-
Sare
-
Piper
CUM SĂ FACEȚI
- Tăiați părțile albe și fragede de la praz în bucăți de 1-2 cm.
- Puneți untul și uleiul într-o oală, adăugați prazul. Gătiți 8-10 minute.
- Puneți usturoiul și orezul, condimentați bine cu sare si piper și gătiți timp de 1-2 minute.
- Adăugați apa fierbinte și aduceți totul la fierbere. Apoi reduceți focul și lăsați să fiarbă până înflorește orezul, aproximativ 30 de minute.
- Puneți și frunzele de spanac și lăsați să fiarbă 2-3 minute, apoi luați oala de pe foc.
- Mixați cu blenderul vertical, adăugați smântână, potriviți gustul de sare și piper, dacă mai e nevoie. Dacă supa-cremă e prea consistentă, o subțiați cu apă fierbinte. Noi i-am adăugat și brânză telemea de capră în farfurie și n-a fost deloc rău.
Supa crema spanac