Combinația între bezeaua crocantă la exterior și moale în interior, crema fină de ciocolată albă și perele caramelizate cu aromă subtilă de scorțișoară oferă o experiență gustativă armonioasă și plină de savoare.
Ingrediente principale
-
Pentru bezea: 4 albușuri, 200 g zahăr tos, zeamă de lămâie, amidon de porumb, sare
-
Pentru cremă: 150 ml smântână pentru frișcă, 200 g ciocolată albă, zeama de la o lămâie
-
Pentru pere caramelizate: 3-4 pere, 50 g unt, 100 g zahăr brun, scorțișoară, zeamă de lămâie
Mod de preparare
Baza desertului este o bezea cu crustă crocantă, care se topește delicat, completată de o cremă catifelată, preparată din smântână pentru frișcă și ciocolată albă, echilibrată cu zeamă de lămâie. Vedetele preparatului sunt perele caramelizate în unt și zahăr brun, presărate cu scorțișoară, care adaugă o notă caldă și aromată, perfectă pentru sezonul rece.
Pregătirea începe cu mixarea albușurilor cu zahăr și amidon, obținând o bezea lucioasă care se coace la temperatură redusă pentru o oră și jumătate. Perele se curăță, se taie în felii groase și se caramelizează în unt cu zahăr brun și scorțișoară, apoi se stropesc cu zeamă de lămâie pentru un plus de prospețime.
Desertul se asamblează prin întinderea cremei pe bezeaua răcită, peste care se așează perele caramelizate iar caramelul lichid ce cade peste cremă adaugă un plus vizual și gustativ, potrirvit hellotaste.ro.
Ideea asta elegantă este potrivită atât pentru ocazii festive, cât și pentru momentele în care vrei să-ți răsfeți familia cu un preparat delicios și surprinzător de texturi și arome.
Această rețetă aduce toamna în farfurie printr-o reinterpretare elegantă a pavlovei clasice.


