
Această supă este sănătoasă, fiind o sursă excelentă de proteine vegetale și fibre, potrivit hellotaste.ro.
Rețetă de supă de linte
Ingrediente
250 g linte roșie
1 ceapă
1 morcov
1 cartof
2 căței de usturoi
1 lingura pastă de roșii
1 linguriță boia dulce
1/2 linguriță chimen
1/2 linguriță coriandru
sare și piper după gust
1200 ml supă de legume
2 linguri ulei de măsline sau unt.
Mod de preparare
Vei începe cu pregătirea legumelor pe care le cureți, le clătești cu apă reci și le toci ca pentru orice altă supă. Clătește și lintea sub jet de apă rece și las-o într-o sit la scurs.
Cum prepari supă turcească de linte
Într-o oală mare, încinge uleiul de măsline (sau untul) la foc mediu. Adaugă ceapa tocată și călește-o timp de 3-4 minute, până devine translucidă.
Adaugă usturoiul tocat și morcovul rondele, continuând să soți încă 2 minute legume, până când aromele se intensifică. Se încorporează pasta de roșii, boiaua dulce, chimenul și coriandrul, amestecând bine timp de 1 minut, astfel încât să condimentele să-și elibereze aroma.
Adaugă lintea roșie, cartoful și supa de legume (sau apa). Amestecă bine și lasă ingredientele să fiarbă la foc mic timp de 25-30 de minute, până când lintea și legumele sunt complet moi.
Amestecă și, dacă supa devine prea groasă, mai adaugă puțină apă fierbinte sau supă fierbinte.

Oprește focul și folosește un blender de mână pentru a pasa supa până devine fină și cremoasă. Dacă nu ai blender, o poți trece și cu un tel, obținând o textură mai rustică. Gustă supa și asezoneaz-o cu sare, piper și puțină zeamă de lămâie pentru a echilibra aromele.
Pentru a servi toarnă supa în boluri și presară deasupra fulgi de ardei iute sau boia afumată, pentru o aromă intensă. Adaugă puțin pătrunjel proaspăt tocat și stropi de zeamă de lămâie, pentru un contrast răcoritor.
Servește delicioasa supă turcească de linte alături de crutoane crocante sau pâine turcească, notează hellotaste.ro.