Ingrediente (4 porţii)
200 g biscuiţi digestivi
150 g unt
50 g miez de nucă
Pentru umplutură
coaja rasă şi zeama de la 2 lămâi
1 lingură gelatină pulbere
250 g cremă de brânză
150 ml iaurt
150 ml apă s 60 ml miere
2 albuşuri
100 g ciocolată cu lămâie
Mod de preparare
Sfărâmi biscuiţii în robotul de bucătărie sau cu sucitorul şi omogenizezi bine cu untul la temperatura camerei şi cu miezul de nucă zdrobit. Pui amestecul în forma unsă şi presezi bine, acoperind şi pereţii formei. Dai la rece. Amesteci zeama de lămâie cu 150 ml apă, adaugi gelatina şi laşi la înmuiat câteva minute. Apoi o dizolvi în apă caldă şi laşi la răcit.
Mixezi brânza cu iaurtul şi mierea, adaugi coaja de lămâie şi gelatina dizolvată. Baţi spumă albuşurile şi încorporezi amestecând uşor de jos în sus. Întinzi crema peste blatul de biscuiţi şi o laşi la rece minimum patru ore. Decorezi cu aşchii de ciocolată. Poftă bună!