x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Reţeta zilei: Chiftelute de pui umplute cu gouda si ciuperci

Reţeta zilei: Chiftelute de pui umplute cu gouda si ciuperci

28 Mai 2018   •   20:30
Reţeta zilei: Chiftelute de pui umplute cu gouda si ciuperci

Ingrediente

  • 200 g branza Gouda
  • 500 g ciuperci
  • 1 bucata de piept de pui mare
  • 1 ceapa mica
  • 1 ou
  • marar, sare, piper, ulei

    Mod de preparare:

 

Carnea se dă prin masina de tocat si se pune apoi intr-un castron. Se adauga ceapa taiata foarte fin, oul, sare, piper, putin marar si amesteca bine.Ciupercile se taie marunt si se calesc in putin ulei incins. Între timp se dă pe razatoare branza. Cand ciupercile sunt gata si a scazut apa pe care o lasa, ia de pe foc si lasa sa se racoreasca putin, apoi se adauga branza rasa si se amesteca. Se ia cate o lingurita cu carne si se turteste usor in palma. În mijlocul chiftelutei se pune o lingurita din umplutura de branza si ciuperci, apoi se dă forma rotunda chiftelutei. Se procedează la fel până se termină de modelat toate chiftelutele apoi, fie le prajesti in ulei incins, fie le asezi pe tava tapetata cu hartie si le dai la cuptor aproximativ jumatate de ora.Sunt perfecte alaturi de un vin rose provencal.Poftă bună!

 

×