Ingrediente:
un coquelet (cocoş mic) de la care se iau pulpele şi pieptul, o sfeclă, 30 g zmeură proaspătă, pesmet, pătrunjel, ulei de măsline, o linguriţă de sos de rodie, 1/2 linguriţă de oţet balsamic, sare, piper
Mod de preparare:
Se taie fiecare pulpă şi se păstrează partea inferioară, apoi se scoate tendonul. Pieptul se pune cu pielea în jos în tigaia încinsă cu unt două minute pe fiecare parte, după care se rumenesc şi pulpele câte un minut pe ambele părţi. Sosul se face în blender din sfecla coaptă zmeura, un strop de ulei de măsline, sosul de rodie, oţetul balsamic, sare şi piper. Se amestecă până este foarte fin. Crusta se face din puţin pesmet amestecat cu puţin pătrunjel tocat, sare, piper şi o linguriţă de sos. Carnea se unge bine cu sos, apoi se acoperă uniform cu pesmetul şi se lasă la cuptor 4-5 minute. Se poate servi pe un pat de cuburi de sfeclă amestecate cu o linguriţă de hrean ras, ulei, sare, piper şi frunze de salată.
Încearcă şi:
REŢETA ZILEI: Cotlet de porc umplut cu cârnaţi
REŢETA ZILEI: Pui cu cocos în stil thailandez
REŢETA ZILEI: Paste penne carbonara cu dovlecei