Ingrediente
300 ml smantana
200 g iaurt
300 g rosii decojite, cuburi
300 g ardei gras rosu
50 g ardei jalapeno murat
3 cepe medii galbene
1 capatana de usturoi
50 g ghimbir
3 chili uscat
600 g pulpe de pui dezosate
100 g pasta de curry rosu
400 ml lapte de cocos
200 g orez basmati
50 g unt
sare, piper, ulei
30 g chutney de mango
1 legatura de coriandru proaspat
Mod de preparare
Se caleste intr-o tigaie mare, in ulei incins, ceapa tocata marunt ghimbirul ras, ardeii chili uscati toca-ti si usturoiul. Dupa ce se rumenesc, se adaugă ardeiul rosu taiat cuburi potrivit de mari şi se caleste-le 3 minute, apoi se adauga pasta de curry.Intre timp, intr-o alta tigaie cu ulei incins, se prajesc pulpele de pui, taiate in prealabil cuburi. In amestecul de legume se adauga laptele de cocos si smantana si lasa la fiert inca 30 de minute. Se adaugă ardeiul jalapeno si puiul, apoi se mai lasa pe foc inca 30 de minute, pana cand compozitia incepe sa se ingroase. Orezul basmati se fierbe şi se adauga sare, piper si unt.Intr-o farfurie intinsa, se pun doua linguri de orez, peste acesta adauga curry-ul de pui si se serveste cu iaurt, chutney de mango si coriandru proaspat.Poftă bună!