Urmatoarea reteta este pentru sase persoane, are 679 de calorii si se prepara intr-o ora si 20 de minute.
Ingrediente
PENTRU RATATOUILLE:
5 linguri ulei de masline
1 ceapa mare, maruntita
2 ardei rosii, curatati de seminte si taiati cubulete
1 vanata mica, taiata cubulete
1 dovlecel mare, taiat cubulete
250g de rosii cherry, taiate in jumatate
4 catei de usturoi, zdrobiti
1 legatura de busuioc maruntit
1 lingura piure de rosii
1 varf de zahar
1 lingura de otet din vin alb
PENTRU MIEL:
aprox. 2,4kg spata de miel cu os sau 1,5kg spata dezosata
cateva frunze de salata pentru servit
ulei de masline pentru servit
Mod de preparare
1. Se incepe cu ratatouille-ul. Se incing trei linguri de ulei de masline intr-o tigaie mare. Se adauga ceapa, ardeii, vanata si dovlecelul. Se asezoneaza cu sare si piper, apoi se calesc 10 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga rosiile, usturoiul, busuiocul si piureul de rosii si inca o picatura de ulei daca s-a uscat tigaia. Se presara zaharul deasupra, se adauga otetul si se mai lasa pe foc 5 minute. Se rastoarna intr-un bol si se lasa la racit.
Citeste articolul complet pe goodfood.ro.