x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Reţeta zilei: Frigarui de somon cu sos Tzatziki si tapenade

Reţeta zilei: Frigarui de somon cu sos Tzatziki si tapenade

01 Iun 2018   •   19:00
Reţeta zilei: Frigarui de somon cu sos Tzatziki si tapenade

Ingrediente:

Pentru sosul Tzatziki:

2 linguri iaurt grecesc

1/2 castravete

2 catei de usturoi

1/2 lingura otet din vin alb

1 lingurita oregano uscat

sucul de la 1/2 lamaie

sare

1 lingura ulei de masline extravirgin

 

Pentru tapenade:

cateva masline Kalamata sau negre

cateva masline verzi

1 lingura patrunjel proaspat

 

Pentru somon:

400 grame somon

1 ardei rosu

1 ceapa rosie

sucul de la 1 lamaie

2 linguri ulei de masline

1 lingura otet balsamic

1 lingurita cu varf paprika afumata

1/2 lingura marar proaspat, tocat

1 lingurita oregano uscat

1 catel de usturoi

sare, piper

Pentru servit:

pita

branza Feta

rosii

masline

Mod de preparare:

Castravetele se taie cuburi foarte mici, apoi se amesteca cu usturoiul pisat si restul de ingrediente. Se lasa minim 30 de minute la odihnit.Pentru tapenade, se indeparteaza samburii maslinelor, daca este nevoie, apoi se toaca marunt si se amesteca cu patrunjelul tocat.Pentru somon, se amesteca sucul de lamaie cu uleiul de masline, otetul balsamic, paprika, mararul, oregano, usturoiul pisat, sare si piper intr-un vas de marime potrivita.Se taie somonul in bucati nu foarte mari, ardeiul se taie cuburi mari, la fel si ceapa.Se adauga somonul in marinada obtinuta anterior si se amesteca.Se infig bucati de somon, ardei si ceapa pe frigarui, care apoi se frig pe un gratar fierbinte cateva minute pe parte pana sunt gatite complet. Se ung cu marinada ramasa de fiecare data cand se intorc.Intre timp, se incalzesc pita fie in cuptor, fie pe o tigaie fierbinte.Se servesc frigaruile cu sosul Tzatziki, tapenade, pita, rosii si branza Feta.Poftă bună!

 

×