x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Reţeta zilei: Friptură englezească

Reţeta zilei: Friptură englezească

09 Oct 2018   •   20:30
Reţeta zilei: Friptură englezească

 Ingrediente : 

o bucată de 500 g carne de vită

5 linguri cu muștar

3 morcovi

2 cepe

2 cepe verzi

4 caței de usturoi

2 linguri ulei de măsline

1 lingură de făină

1 linguriță sare

1 linguriță piper

Mod de preparare: 

 Într-un bol se pune muștarul, apoi se adaugă treptat 2 linguri de ulei de măsline, sare și piper. Cu compoziția rezultată se freacă bine bucata de carne de vită. Ceapa, usturoiul și ceapa verde se curață și se taie în bucăți mici - medii. Într-o tepsie se pune carnea de vită cu mustar, legumele tăiate și o cană de apă. Dupa 45 de min. de stat la cuptor se scoate carnea din tespie și se pune la răcit . Legumele se pasează și se strecoară într-un bol. Într-o tigaie se pune o bucată mică de unt, iar după ce s-a topit untul se pun legumele și o lingură de făina. Sosul este gata când se îngroașă. Carnea de vita se taie în bucăți subtiri și se pun pe un platou, iar peste carne se pune sosul.Poftă bună!

 

 

×
Subiecte în articol: Friptură englezească