Ingrediente:
10 gulii, 100 g orez, o ceapă, 2 linguri de ulei, 4 linguri de bullion, o linguriţă de pesmet sau de griş, o legătura de mărar, sare, piper
Mod de preparare:
Guliile se curăţă de coajă și se scobesc în interior. Ceapa tăiată mărunt se călește în ulei, se adaugă orezul, două căni de apă și se lasă la fiert. Când orezul este fiert, se adaugă o lingură de bulion, o linguriță de pesmet sau de griş, mărarul tocat mărunt și se potrivește de sare și piper. Guliile se umplu cu orezul, se așază într-o tavă și se adaugă restul de bulion diluat cu o ceașcă de apă. Se lasă la cuptor până se înmoaie guliile. În umplutură se poate adăuga și soia.
Încearcă şi:
REŢETA ZILEI: Supă aztecă (de post)
REŢETA ZILEI: Dovlecei a la grec
REŢETA ZILEI: Salată de primăvară cu pui
REŢETA ZILEI: Paella cu fructe de mare