Ingrediente: 500 gr cartofi fainoşi, 150 gr bucheţele broccoli, 1 praz mic, 100 gr brânză tare, 50 gr caşcaval moale, 2 linguri smântână acră, 1 ou mic, 1 lingură ulei, sare şi piper negru.
Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se taie. Se pun la fiert în apă cu sare. Când sunt aproape fierţi, se adaugă broccoli şi se fierbe totul cu capac 5 minute.
Prazul se taie rondele şi se sotează în uleiul încins până se înmoaie foarte bine. Se scoate broccoli într-o strecurătoare. Se scurge bine.
Se scurg cartofii şi se sfărâmă, iar broccoli se toacă foarte mărunt cu un cuţit. Se amestecă împreună cu prazul sotat şi se condimentează cu sare şi piper. Se adaugă şi brânzeturile date prin răzătoare.
Se bate oul cu smântâna şi se toarnă peste cartofi, amestecând până la omogenizare.
Se ung patru inele de patiserie cu ulei, se pun în tava cuptorului cu hârtie de copt, se adaugă amestecul în inele şi se nivelează bine. Se coc la 180 de grade Celsius pentru 30 de minute. (e-retete.ro)