Ingrediente
dulceață de vișine
ulei
zahăr vanilinat
1/2 pliculet praf de copt
1 ou
2 linguri făină albă
Citește pe Antena3.ro
4 linguri griș de grâu
250 g brânză de vaci
1 lamâie
1 portocală
zahăr pudră
smântână
Mod de preparare
Într-un bol se amestecă brânza, făina, grișul, zahărul vanilat, praful de copt stins cu puțină zeamă de lămaie, coaja rasă de portocală și oul. Se amestecă toate ingredientele bine până se obține un aluat consistent. Dacă compoziția este prea subțire se mai adaugă griș. Se formează gogoșelele, se face o scobitură în mijloc și se prăjesc în ulei încins. După ce s-au prăjit, se scot pe hârtie absorbantă și se trec prin zahăr pudră. Se servesc cu 1 lingură de smântâna și 1 lingură de dulceața de vișine. Poftă bună!