x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar REŢETA ZILEI: Salată cretană

REŢETA ZILEI: Salată cretană

03 Iul 2017   •   20:30
REŢETA ZILEI: Salată cretană

Ingrediente: 1 roşie mare, 1 castravete, ½ ceapă roşie, 1/4 legătură pătrunjel, 2-3 frunze busuioc, 1 lingură cu vârf măsline (în ulei), 1 linguriţă cu vârf capere (în sare), 4 felii feta, oregano uscat, piper, 1-2linguri ulei măsline extravirgin, 1 chiflă integrală

Mod de preparare: Se rupe chifla în bucăţele şi se pune la cuptor, la 150 grade Celsius, pentru cca cinci minute. Pot fi lăsate şi la temperatura camerei până se deshidratează natural.

Pe o farfurie largă se aşează jumătate din bucăţile de chifle uscate. Deasupra, se taie cuburi roşiile şi castraveţii. Ceapa se toacă cubuleţe mici. Se aşează legumele sub formă de piramidă.

Deasupra legumelor se presară pătrunjelul şi busuiocul tăiat fin. Se adaugă măslinele scurse şi caperele desărate în apă rece.

Aşezaţi de jur împrejur feliile feta. Presăraţi oregano din belşug şi puţin piper negru. Aşezaţi bucăţile de chiflă rămase deasupra şi turnaţi uleiul extravirgin. (e-retete.ro)

 

×
Subiecte în articol: reteta zilei reteta salata reteta de vara