Ingrediente: 1 porţie orez pentru sushi, 300 gr somon file, 1 castravete, foi nori, wasabi, ghimbir în saramură, sos de soia.
Mod de preparare:
Somonul se tăie fâşiuţe, iar castraveţii julienne. Aşezaţi pe un suport de bambus o foaie nori cu partea aspră în sus. Aşezaţi pe foaie un strat subţirel de orez lăsând o margine liberă cam de 2 cm la un capăt. Încercaţi ca stratul să fie cât de cât uniform ca şi grosime. Ungeţi orezul cu puţin wasabi. Aşezaţi fâşiile de somon şi apoi beţişoarele de castraveţi peste wasabi.
Rulaţi folosindu-vă de suportul de bambus: la început rulaţi cât să acoperiţi umplutura, presaţi bine ruloul să se fixeze şi apoi rulaţi până la capăt. Tăiaţi ruloul în două părţi egale şi apoi fiecare parte în trei. (e-retete.ro)