x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Reţeta zilei: Tocană de pește

Reţeta zilei: Tocană de pește

19 Feb 2019   •   20:30
Reţeta zilei: Tocană de pește

Ingrediente:

2 linguri ulei, 2 cepe tocate, o lingură boia dulce, o lingura boia iute, 2 lingurițe pastă de roșii, 2 lingurițe sare, 1,5 kg pești diferiți (păstrăv, știucă) spălați și tăiați în bucăți mari, 1/2 cană de vin alb, 1-2 ardei iuți mici, 450 g tăiței cu ou, fierți

Mod de preparare:

Se încălzește uleiul într-o oală mare, la foc mediu. Se călește ceapa și când s-a înmuiat, se adaugă boiaua dulce, iute, se amestecă bine și se adaugă pasta de roșii. Se toarnă opt căni de apă, se pune sare și se adaugă peștele în apă. Se fierbe la foc mediu timp de 45 de minute, se adaugă vinul și ardeii iuși, apoi se mai fierb 15 minute și se adaugă tăițeii. Se servește caldă.

×
Subiecte în articol: tocană de pește