x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Reţeta zilei: Tochitură cu mămăligă și brânză de capră

Reţeta zilei: Tochitură cu mămăligă și brânză de capră

26 Iul 2018   •   20:30
Reţeta zilei: Tochitură cu mămăligă și brânză de capră

Ingrediente:

400 g carne de porc proaspătă, 2 cârnați semiafumați, 1 pahar de vin alb demisec

2 cepe, 1 ardei, 2 linguri roșii tocate în bulion, boia iute, cimbru proaspăt, foi de dafin, sare, piper

apă, mălai, sare, brânză de capră

Mod de preparare:

Într-un vas pui pe foc apă cu sare pentru mămăligă. Când fierbe, adaugi mălaiul și amesteci să nu se formeze cocoloașe, apoi lași câteva minute până fierbe. La sfârșit, adaugi brânza rasă de capră și amesteci. O torni pe o farfurie întinsă. Tai cubulețe carnea și cârnații, toci ceapa și tai mărunt ardeiul. Pui ulei într-o cratiță, rumenești carnea, apoi adaugi cârnații și carnea. Torni puțină apă, din când în când, să nu se afume, și lași pe foc 20 minute, după care adaugi vinul. Separat, călești ceapa cu ardeiul, adaugi roșiile, boiaua, sare, piper, cimbrul tocat și foile de dafin. Lași câteva minute pe foc, apoi le pui peste carne. Amesteci și torni apă, atât cât să le acopere. Mai ții pe foc 15–20 minute. Servești tochitura alături de mămăligă și un ou prăjit.Poftă bună!

 

×