x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

RETETE : Preparate din carne, peste, legume si preparate dulci

0
31 Mai 2005 - 00:00


  • 1 iunie 2005
  • PREPARATE DIN CARNE

    FRIGARUI CU DOVLECEI
    INGREDIENTE:
    500 g pulpa de porc , 3 dovlecei potriviti , doua rosii , condimente (cimbru, oregano) , sare , piper , 50 ml ulei

    MOD DE PREPARARE
    Se alege carne macra, fara prea multa grasime, dupa care se curata, se spala si se taie bucati de marime potrivita. Se condimenteaza si se rumenesc in ulei incins.

    Intre timp, se spala dovleceii, se curata de coaja, se taie rondele si se prajesc putin in acelasi ulei in care s-a rumenit carnea. Rosiile se spala si se taie cuburi. Apoi se infig pe frigaruie, alternand cu dovleceii si carnea.
    SFAT
    Se servesc alaturi de cartofi prajiti, piure sau orez.

    BAUTURA:
    Bere blonda
    CARNATI CU CARTOFI PRAJITI
    INGREDIENTE:
    un kg carne de porc , 150 g slanina , o capatana usturoi , 200 g intestine de porc , sare , piper , mirodenii , 400 g cartofi , 50 ml ulei , muraturi, varza

    MOD DE PREPARARE
    Se trec prin masina de tocat carnea si slanina taiate bucati. Se adauga sare, piper si mirodenii, dupa care se amesteca totul bine. Separat, se piseaza usturoiul si se adauga in compozitia de tocatura.

    Se trece apoi amestecul prin tubul special pentru carnati, atasat la masina de tocat. Se umplu astfel intestinele, curatate si spalate in prealabil. Se lasa cateva zile la aer pentru a se usca.

    Pentru cartofii prajiti se curata cartofii de coaja, apoi se spala si se taie bucati. Se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. Se lasa pana se patrund bine, apoi se scot, in aceeasi tigaie prajindu-se si carnatii.
    SFAT
    Se pot servi cu muraturi sau cu salata de varza.

    BAUTURA:
    Vin rosu de buturuga
    SUPA DE PASARE
    INGREDIENTE:
    o gaina , o cana cu orez , o ceapa , 3 galbenusuri , o lamaie , sare , 100 g smantana , o legatura de ceapa verde

    MOD DE PREPARARE
    Se curata gaina, se portioneaza si se pune pe foc intr-o oala in care se adauga putina sare, ceapa intreaga si apa rece, atat cat sa o acopere. Se ia spuma si se lasa la fiert la foc mic. Se adauga apoi orezul, iar cand acesta a fiert, se pun si maruntaiele tocate marunt.

    Separat, se bat galbenusurile bine si se amesteca cu zeama de lamaie si cu putina zeama calda in care a fiert carnea. Se omogenizeaza bine si se toarna in oala cu supa, continuandu-se amestecarea. Se drege cu smantana.
    SFAT
    Se serveste cu ceapa verde.

    BAUTURA:
    Tuica
    IAHNIE CU CARNE DE VITA
    INGREDIENTE:
    500 g de fasole alba , 300 g carne de vita , o ceapa , o lingura cu bulion , o lingura cu sare , piper , 50 g ulei , castraveti murati

    MOD DE PREPARARE
    Se tine fasolea in apa circa 12 ore, ca sa se inmoaie bobul. Apoi se pune la fiert, iar prima apa se arunca. In a doua apa se adauga sarea. Intre timp, se calesc ceapa tocata si carnea taiata cubulete. Dupa ce fasolea a fiert se adauga ceapa, carnea si bulionul si se mai lasa la fiert pana cand scade apa. Cand este gata se sareaza si se pipereaza dupa gust.
    SFAT
    Se serveste cu castraveciori murati.

    BAUTURA:
    Cabernet Sauvignon

    PREPARATE DIN PESTE

    CASTRAVETI CU PASTA DE RACI
    INGREDIENTE:
    20-30 de raci , 3-4 castraveti , 250 g unt , 100 g faina , boia iute , o lamaie , verdeata

    MOD DE PREPARARE
    Se fierb racii si se curata. Apoi se piseaza si se freaca cu 200 g unt. Se pune amestecul intr-o oala, pe foc, cu putin din zeama in care au fiert, si se lasa vreo 20 de minute. Se dau apoi prin sita si se lasa pana se racesc complet.

    Separat, se face un rantas alb din faina si 50 g unt, care se stinge cu putina zeama in care au fiert racii si zeama de lamaie. Se amesteca apoi cu racii dati prin sita, pana devine o compozitie omogena. Cu aceasta pasta se umplu castravetii, care au fost inainte curatati de coaja si scobiti putin in interior.
    SFAT
    Se servesc cu verdeata tocata.

    BAUTURA:
    Sherry
    MACROU LA CUPTOR
    INGREDIENTE:
    4 bucati de macrou , 4 rosii sau 50 g bulion , o lamaie , 50 ml ulei , o salata verde , sare , piper , salata

    MOD DE PREPARARE
    Se aleg bucatile de macrou, se curata, se spala si se asaza intr-o tava. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. Separat, se pregateste un sos de rosii din cele patru rosii, tocate marunt (sau din pasta de rosii), amestecate cu un praf de sare si ulei. Astfel pregatit, sosul se toarna peste pestii din tava. Se da totul la cuptor si se lasa sa se patrunda.

    Dupa ce pestii sunt gata, se asaza pe un platou ornat cu frunze de salata. Sosul din tava se poate servi o data cu pestele sau separat.
    SFAT
    Se stropeste cu zeama de lamaie.

    BAUTURA:
    Sauvignon Blanc
    CAPELINI CU PIURE
    INGREDIENTE:
    500 g pesti capelini , 500 g cartofi , 50 g faina , 150 ml lapte , 50 g unt , 100 ml ulei , sare , o lamaie , o legatura de patrunjel

    MOD DE PREPARARE
    Se curata pestii, se spala si se lasa la scurs. Se insira cate doi sau trei pe scobitoare si se sareaza. Se incinge uleiul intr-o tigaie. Pestii se trec prin faina, apoi se pun la prajit. Se lasa pana capata o culoare aurie.

    Separat, se curata cartofii de coaja, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scurg de zeama si se piseaza bine. Se adauga laptele si untul si se amesteca pana devin o pasta omogena. Se sareaza si se serveste alaturi de pestele prajit.
    SFAT
    Se serveste cu lamaie si verdeata tocata.

    BAUTURA:
    Pinot Gris
    OMLETA CU MIDII
    INGREDIENTE:
    6 oua , 200 g midii , sare , piper , doua linguri cu ulei , o legatura de ceapa verde

    MOD DE PREPARARE
    Se sparg ouale intr-un castron, se pune un praf de sare si putin piper si se bat bine. Se adauga apoi midiile si se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. Se rumeneste omleta pe ambele parti. Dupa ce s-a copt, se taie in patru bucati si se consuma imediat.
    SFAT
    Se serveste cu ceapa verde.

    BAUTURA:
    Gin

    PREPARATE DIN LEGUME

    RAVIOLI CU BRANZA
    INGREDIENTE:
    Aluat 380 g faina , 5 oua , sare

    Compozitie 500 g branza , doua cepe verzi , un praf de nucsoara , 125 g unt , 100 g cascaval ras

    MOD DE PREPARARE
    Se amesteca faina cu sarea si se incorporeaza patru oua batute, amestecandu-se incet, pana se leaga aluatul si devine elastic. Se acopera cu un prosop si se lasa sa se odihneasca o jumatate de ora. Acest aluat se imparte in patru si se intind foi dreptunghiulare. Intre doua foi se pun gramajoare mici de branza zdrobita amestecata cu ceapa verde taiata marunt si nucsoara. Se apasa cu degetul spatiile dintre gramajoarele de umplutura, pana ce foile se lipesc bine. Se unge apoi aluatul cu un ou batut si se taie patrate. Procedeul se repeta si cu celelalte doua foi.

    Se pun apoi patratelele de aluat intr-o oala cu apa clocotita si se lasa circa cinci minute. Apoi se scurg si se toarna deasupra lor untul topit si cascavalul ras.
    SFAT
    Se pot servi cu smantana sau cu sos picant.

    BAUTURA:
    Riesling
    CIUPERCI UMPLUTE
    INGREDIENTE:
    400 g ciuperci mari , doua cepe , 50 ml ulei , 50 ml vin alb , verdeata , sare , piper , smantana

    MOD DE PREPARARE
    Ciupercile se curata si se spala. Se rup cozile si se lasa doar palaria, care se scobeste usor inauntru. Cozile taiate fin se amesteca cu verdeata si cepele tocate marunt. Compozitia se omogenizeaza bine si se pune la calit intr-o tigaie cu ulei incins. Dupa cateva minute se adauga vinul si se lasa inca putin, pana ce amestecul se patrunde. Apoi se sareaza si se pipereaza, dupa gust.

    Cu aceasta compozitie se umplu palariile de ciuperci, se asaza intr-o tava cu putina apa si ulei si se dau la cuptor. Ciupercile sunt gata cand capata o culoare usor maronie.
    SFAT
    Se servesc cu smantana.

    BAUTURA:
    Votca
    GHIVECI DE LEGUME
    INGREDIENTE:
    6 cepe mici , 400 g fasole pastai , 300 g mazare , un morcov , 4 buchetele de conopida , 50 g porumb , 100 ml ulei , sare , piper , doua foi de dafin , doua linguri cu bulion , ketchup , ardei iute

    MOD DE PREPARARE
    Morcovul taiat rondele se pune la fiert impreuna cu buchetelele de conopida si ceapa intreaga, in apa cu putina sare. Intre timp se curata fasolea, se taie si se adauga peste celelalte legume. La sfarsit se adauga mazarea si porumbul. Dupa ce au fiert toate legumele, se strecoara si se lasa la scurs.

    Se incinge uleiul intr-o tigaie si se pun legumele fierte si foile de dafin. Se lasa cateva minute la foc mic, amestecandu-se mereu. Se sareaza si se pipereaza dupa gust, iar la sfarsit se poate adauga ketchup sau bulion.
    SFAT
    Se poate servi cu ardei iute.

    BAUTURA:
    Vin alb de buturuga
    CIORBA DE DOVLECEI
    INGREDIENTE:
    8 dovlecei , doua cepe , doi morcovi , 4 legaturi de ceapa verde , 4 rosii , 4 ardei , sare , 3 linguri cu ulei , o legatura de leustean , un l de bors , 100 ml smantana

    MOD DE PREPARARE
    Se spala bine dovleceii, se curata de coaja, se taie in bucati mici sau rondele si se pun la fiert intr-o oala cu apa rece, sare si ulei. Ceapa se taie marunt si se adauga in oala cu dovlecei. Morcovii se curata, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert. Rosiile se taie felii, ardeiul fasii, iar ceapa verde se toaca marunt. Se adauga toate in ciorba si se lasa la fiert pana sunt gata. La sfarsit se adauga borsul fiert separat si leusteanul tocat marunt.
    SFAT
    Se poate servi cu smantana.

    BAUTURA:
    Palinca

    PREPARATE DULCI

    RULOURI CU VANILIE
    INGREDIENTE:
    400 g rulouri de napolitana , 250 g zahar tos , doua oua , 500 ml lapte , doua plicuri zahar vanilinat , 100 g unt , 3 linguri cu faina , 100 g fulgi de cocos , doua linguri cu miere , ciocolata alba

    MOD DE PREPARARE
    Se amesteca zaharul cu ouale, cu faina si cu zaharul vanilat, pana se omogenizeaza. Laptele fierbinte se toarna putin cate putin peste aceasta compozitie, amestecand mereu. Se pune totul la foc potrivit, continuandu-se omogenizarea pana se obtine o pasta bine legata. Se ia de pe foc, se racoreste putin si se adauga untul. Cu aceasta crema se umplu rulourile. Capetele rulourilor se ung cu miere apoi se tavalesc prin nuca de cocos.
    SFAT
    Nuca de cocos poate fi inlocuita cu ciocolata alba topita.

    BAUTURA:
    Ness
    TARTA CU FRUCTE CONFIATE
    INGREDIENTE:
    250 g margarina , 300 g faina , o lingura cu rom , o lingurita cu otet sau zeama de lamaie , 50 ml apa , 200 g gem , 50 g caise confiate , 50 g prune confiate , 50 g ananas confiat , 50 g cocos , 50 g stafide , frisca

    MOD DE PREPARARE
    Se rade margarina si se amesteca bine cu trei linguri cu faina. Acest amestec se lasa in frigider. Din restul de faina se face un aluat impreuna cu romul, otetul si apa. Se framanta bine aluatul si se loveste de zece ori de masa. Se framanta apoi din nou. Se intinde o foaie de aluat si pe ea se pune amestecul de margarina pastrat la rece. Foaia se impatureste si se lasa in frigider pentru 20 de minute, dupa care se scoate si se intinde din nou, se impatureste si se da iarasi la rece, tot pentru 20 de minute. Operatia se repeta de cinci ori.

    Aluatul se coace intr-o forma mare de tarta, unsa cu margarina. Dupa coacere, se scoate din forma, se unge cu gem, peste care se pun fructele confiate.
    SFAT
    Se poate orna cu frisca si fulgi de cocos.

    BAUTURA:
    Busuioaca de Bohotin
    BATOANE ALB-NEGRU
    INGREDIENTE:
    un pahar cu zahar pudra , 500 g biscuiti , 50 g cacao , un pachet de unt , 250 g nuci zdrobite , esenta de rom , 250 g zahar tos , 500 ml apa , 100 g fulgi de cocos , 100 g fulgi de ciocolata

    MOD DE PREPARARE
    Se fierbe pe foc apa cu zaharul tos pana cand ramane un sirop gros, aproximativ jumatate din cantitatea de apa. Se piseaza biscuitii, iar dupa ce siropul s-a racit, se incorporeaza in amestec. Se adauga nucile zdobite. Separat, se freaca untul cu zaharul pudra si cu cacaua, iar dupa omogenizare, se amesteca cu biscuitii si cu esenta de rom. Din acest amestec se iau gramajoare, care se modeleaza in palme in forma de batoane. Acestea se tavalesc unele prin nuca de cocos, altele prin fulgi de ciocolata.
    SFAT
    Se tin la rece si se servesc a doua zi.

    BAUTURA:
    Ceai de fructe
    MINI TARTA CU CIOCOLATA
    INGREDIENTE:
    Blat 200 g unt , 200 g zahar , un varf de lingurita cu bicarbonat , 5 oua , o fiola esenta de rom , 400 g faina , zeama de lamaie

    Crema doua oua , 7 linguri cu zahar , 50 g cacao , 50 g unt

    MOD DE PREPARARE
    Se freaca spuma untul cu zaharul. Se adauga ouale unul cate unul, frecand mereu. Se incorporeaza esenta de rom, faina impreuna cu bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si se amesteca bine. Aluatul nu se framanta. Se lasa la frigider un sfert de ora, pentru a se intari, dupa care se asaza in forme rotunde. Se coc in cuptorul incins.

    Cand sunt gata, se umplu cu crema de cacao, obtinuta astfel: se amesteca in baie de aburi ouale cu zaharul si cacaua. Dupa omogenizare, se ia de pe foc si se lasa cateva minute sa se racoreasca. Cat este calduta, se adauga untul, amestecand continuu.
    SFAT
    Tartele pot fi ornate cu fructe.

    BAUTURA:
    Cafea
    Citeşte mai multe despre:   sare,   intr-o,   carne,   bautura,   minute,   lămăie,   ulei,   piper,   verde,   ceapa,   făină,   linguri,   lasa,   ingrediente,   sfat,   taie,   curata,   spala,   preparate,   zeama,   fiert,   amesteca,   smantana,   marunt,   separat,   cocos,   preparare,   adauga

     

    Ştiri din .ro


    PUBLICITATE
     





    Mai multe titluri din categorie

    (P) Case din containere – potrivite pentru cerințele și nevoile tuturor!

    (P) Case din containere – potrivite pentru cerințele și nevoile tuturor!
    În diferite culturi și de-a lungul secolelor, oamenii și-au ridicat locuințe pentru ei și pentru familiile lor. Prin descoperirile făcute de-a lungul timpului de către specialiști, s-a observat faptul că...

    (P) Canapele extensibile și living pe comandă de la MobAmbient

    (P) Canapele extensibile și living pe comandă de la MobAmbient
    Canapeaua este cel mai popular mobilier pentru relaxare. Fie că este vorba despre mobilierul unui hotel, vilă, birou, casă sau apartament, canapeaua este o parte integrantă a mobilierului tapițat. Poți co...

    Numărul turiștilor care au vizitat în 2020 Sarmisegetusa Regia, cu 10% mai mic

    Numărul turiștilor care au vizitat în 2020 Sarmisegetusa Regia, cu 10% mai mic
    Numărul turiștilor care au vizitat în 2020 situl Sarmisegetusa Regia, din județul Hunedoara, a fost cu 10% mai mic decât cel înregistrat în 2019. Potrivit unui comunicat al Consiliului Județean Hunedoara,...

    Certificat energetic: preț, valabilitate și modalitate de obținere

    Certificat energetic: preț, valabilitate și modalitate de obținere
    Galerie Foto Una dintre căutările cele mai frecvente pe Google atunci când vine vorba despre certificatul de performanță energetică este "certificat energetic pret". Datorită interesului mare pentru acest subiect în...

    Revoluție în presa română! Jurnalul răstoarnă piaţa de print

    Revoluție în presa română! Jurnalul răstoarnă piaţa de print
    Cotidianul naţional Jurnalul devine de luni, 25 ianuarie, singurul ziar de investigații jurnalistice de maxim interes din România. În fiecare săptămână, ai 100 de pagini de anchete spectaculoase și reportaje...

    Crizantema: de la origine la semnificație

    Crizantema: de la origine la semnificație
    Crizantemele sunt, cu siguranță, unele dintre cele mai întâlnite flori atât în buchete cât și în aranjamente florale. Cunoscute în popor ca fiind ”reginele toamnei”, crizantemele sunt flori foarte...

    Videochat: între prejudecată și adevăr

    Videochat: între prejudecată și adevăr
    Să recunoaștem că subiectul videochat nu este chiar cel mai dezbătut la noi în țară. Oamenii tind să fugă de discuții care ating această industrie, în principal din cauza lipsei de informații sau din cauza...

    Aleg apartament decomandat sau semidecomandat? Care sunt principalele diferențe dintre cele două și cum influențează aceste aspecte prețul locuinței

    Aleg apartament decomandat sau semidecomandat? Care sunt principalele diferențe dintre cele două și cum influențează aceste aspecte prețul locuinței
    Galerie Foto În cadrul noilor ansambluri rezidențiale, raportul suprafață-preț este foarte important. Confortul este un obiectiv-cheie urmărit de toți cei aflați în căutarea unei locuințe. Nu e de mirare, așadar,...

    Top 7 mărci de cafea din București

    Top 7 mărci de cafea din București
    Căutați un furnizor sau vreți să vă aprovizionați acasă? Aflați care boabe sunt cele mai bune pentru espresso, americano și cappuccino Cafea pentru business – cafea acasă În caleidoscopul mărcilor...

    De neratat! Jurnalul îţi oferă miercuri Ghidul complet al noilor contracte la energie electrică

    De neratat! Jurnalul îţi oferă miercuri Ghidul complet al noilor contracte la energie electrică
    Jurnalul de miercuri face lumină în cea mai apăsătoare problemă a românilor: noile contracte la energia electrică. Din cele 28 de pagini ale Ghidului care apare mâine afli în exclusivitate: - Cum să...

    Prezentatorul Burlacul, Răzvan Fodor: ”Cred în dragoste la prima vedere, dar abia de acolo începe munca!”

    Prezentatorul Burlacul, Răzvan Fodor: ”Cred în dragoste la prima vedere,  dar abia de acolo începe munca!”
    Galerie Foto Cel de-al șaselea sezon Burlacul, ce va fi difuzat în curând, la Antena 1, îl va avea pe Răzvan Fodor în ipostaza de prezentator, dar și sfătuitor pentru Andi Constantin în călătoria sa. Căsătorit de 11...

    Minunile din Carpați. Fortăreața care-și deapănă amintirile

    Minunile din Carpați. Fortăreața care-și deapănă amintirile
    Cetatea Făgărașului păstrează aproape neatinse episoade întregi din istoria românilor, care astăzi pot fi admirate și chiar atinse, după secole. A fost apreciată ca a doua dintre cele mai frumoase cetăți...

    Turiștii israelieni vor reveni în România

    Turiștii israelieni vor reveni în România
    Reprezentanții agențiilor care fac incoming – aduc turiști străini în țara noastră – cer autorităților din România să facă toate demersurile necesare, în perioada următoare, pentru a se putea reveni la ...

    In memoriam Ruxandra Garofeanu

    In memoriam Ruxandra Garofeanu
    Televiziunea Română regretă dispariţia realizatoarei tv şi criticului de artă Ruxandra Garofeanu şi îi aduce un respectuos omagiu difuzând o serie de producţii in memoriam.   Cunoscut om de...

    UZPR continuă „Săptămâna Presei Românești. Pagini luminoase de istorie” (III)

    UZPR continuă „Săptămâna Presei Românești. Pagini luminoase de istorie” (III)
    Luni, 18 ianuarie, de la ora 17:00, continuă seria episoadelor evenimentului online realizat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România - „Săptămâna Presei Românești. Pagini...
    Serviciul de email marketing furnizat de