x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

RETETE : Preparate din carne, peste, legume si preparate dulci

0
08 Feb 2005 - 00:00

9 FEBRUARIE 2005

PREPARATE DIN CARNE

MUSCHIULET DE PORC UMPLUT
INGREDIENTE:
  • 600 gr muschi de porc
  • 200 gr ciuperci
  • 100 gr cascaval
  • 50 gr unt
  • doua oua
  • o lingura faina
  • 300 gr pesmet
  • sare
  • piper
  • ulei
  • faina
  • Se taie muschiul pe din doua. Se subtiaza batandu-se cu ciocanul de snitele, se adauga sare si piper, cascaval ras si ciuperci bine calite. Se ruleaza, se trece prin faina, oua batute si prin pesmet. Apoi se pune intr-o tigaie cu mult ulei si se da la foc moderat. Se intoarce din cand in cand pentru a se rumeni pe ambele parti.

    SFAT

    Se serveste cu garnitura de cartofi natur si se stropeste cu unt fierbinte.

    BAUTURA:

    Vin rosu de buturuga

    MUSCHI DE PORC CU SOS PICANT
    INGREDIENTE:
  • 600 gr muschi
  • 50 gr untura
  • 50 gr unt
  • o lingura de mustar
  • 100 ml vin
  • o lingurita faina
  • sare
  • piper
  • un pahar cu apa
  • Muschiul se taie feliute, se sareaza, se presara cu piper si se pune intr-o tigaie cu unt bine incins. Se prajeste la foc iute. Dupa ce s-au rumenit, feliile de carne se scot intr-o cratita si se lasa cateva minute acoperite cu capac. In tigaia in care s-au prajit se pune faina, se adauga vin si putina apa. Se pune si mustarul si se lasa sa mai dea doua, trei clocote.

    Sosul obtinut se strecoara peste feliile de carne si se mai lasa impreuna la fiert pana ce se fragezeste carnea.

    SFAT

    Se serveste cu muraturi.

    BAUTURA:

    Pinot noir

    ANTRICOT UMPLUT CU CIUPERCI
    INGREDIENTE:
  • 6 bucati de antricot
  • 6 oua
  • 200 gr ciuperci
  • o legatura de patrunjel
  • 50 gr untura
  • 100 gr unt
  • 100 ml vin
  • sare
  • piper
  • Feliile de antricot se bat pana se subtiaza. Ciupercile se curata, se spala si se calesc cu o parte din unt. Apoi se adauga sarea, piperul si patrunjelul verde taiat marunt. Din ciupercile calite si din oua amestecate cu restul de unt se face o omleta. Omleta se imparte egal pe fiecare felie de antricot, dupa care se ruleaza carnea si se leaga cu ata groasa.

    Se prajesc intr-o tava cu untura, intorcandu-se pe ambele parti pana se rumenesc. Se toarna deasupra vin si se mai dau la cuptor inca 30 de minute.

    SFAT

    Se serveste cu pilaf si cu sos tomat.

    BAUTURA:

    Vin spumant

    MANCARE DE CASTRAVETI CU CARNE
    INGREDIENTE:
  • 600 gr carne macra
  • un kg castraveti murati
  • lamaie
  • 100 gr ceapa
  • 100 ml ulei
  • 50 gr bulion
  • doua rosii
  • faina
  • o legatura de marar
  • piper
  • sare
  • Se taie carnea in bucati, se sareaza si se prajeste in ulei fierbinte pana se rumeneste. Se scoate apoi in alt vas, iar in uleiul ramas se caleste ceapa taiata marunt impreuna cu faina si bulionul. Se stinge cu apa calda si se mai lasa sa fiarba inca 5 minute.

    Castravetii murati si taiati rondele se pun peste sosul pregatit. Se adauga carnea prajita, rosiile taiate felii si piperul, continuandu-se fierberea. Se pune zeama de lamaie dupa gust.

    SFAT

    Se serveste cu marar verde tocat.

    BAUTURA:

    Pinot gris

    OSTROPEL DE PUI
    INGREDIENTE:
  • un pui mare
  • o capatana de usturoi
  • o ceapa
  • o lingura faina
  • doua, trei linguri bulion
  • doua linguri grasime
  • sare
  • Se inabusa ceapa tocata intr-o lingura de grasime, se adauga usturoiul taiat fin, sarea, faina si sosul de rosii sau bulionul, adaugandu-se apa sau supa.

    Separat, se inabusa bucatile sarate de pui in grasime si se adauga in sos. Se lasa sa fiarba pana se patrunde carnea, iar sosul este suficient de scazut.

    SFAT

    Se serveste cu gogosari.

    BAUTURA:

    Feteasca

    FASOLE CU COSTITA
    INGREDIENTE:
  • jumatate kg fasole boabe
  • 200 gr costita
  • o ceasca de ulei
  • doua cepe
  • un morcov
  • un pastarnac
  • marar tocat
  • trei rosii decojite
  • o lingura de bulion
  • Se lasa fasolea la inmuiat cateva ore in apa rece, apoi se pune la fiert cu apa cat s-o acopere. Se lasa sa dea o data in clocot, se scurge si se schimba apa. Se pune din nou la fiert, se adauga pastarnacul curatat si se mai lasa o ora. Se adauga peste fasole un morcov taiat fideluta si o ceapa tocata fin.

    Se taie costita felii subtiri, se caleste intr-o tigaie cu ulei incins si se amesteca cu o ceapa. Cand ceapa devine sticloasa, se toarna peste ea o lingura de bulion sau rosiile taiate feliute subtiri. Amestecul de ceapa cu costita se toarna peste fasole, se sareaza si se continua fierberea inca un sfert de ora.

    SFAT

    Cand mancarea s-a racit, se pune marar tocat.

    BAUTURA:

    Vin rosu de buturuga

    VARZA CU CIOLAN
    INGREDIENTE:
  • un ciolan de porc
  • un kg varza murata
  • 500 ml zeama de varza
  • trei rosii
  • doua cepe
  • 50 ml ulei
  • o lingura de bulion
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • boia de ardei dulce
  • Ciolanul se opareste in apa clocotita, se portioneaza, apoi se sareaza si se inabusa in ulei cu jumatate de cana de apa calduta. Dupa ce s-a inabusit putin, se scoate carnea si in locul ei se pune ceapa tocata marunt, adaugandu-se bulionul, zeama de varza si condimentele. Se lasa sa fiarba o ora.

    Cand totul este fiert, se pun si bucatile de carne, se adauga varza taiata fideluta si se da la cuptor la foc potrivit circa o jumatate de ora. Apoi se adauga rosiile, care intre timp au fost oparite, curatate si taiate. Mancarea se mai lasa in cuptor inca 10 minute.

    SFAT

    Pentru aroma se adauga frunze de dafin.

    BAUTURA:

    Cabernet Sauvignon

    SPAGHETE CU CARNE
    INGREDIENTE:
  • 200 gr spaghete
  • 2 linguri ulei
  • 150 gr carne tocata
  • doua cepe
  • usturoi
  • un morcov
  • patru linguri bulion
  • 50 ml vin rosu
  • 50 ml zeama de carne
  • patru linguri cascaval ras
  • condimente
  • Se prajeste carnea in ulei. Se zdrobeste usturoiul si se pune peste carne. Ceapa si morcovul se taie cubulete si se amesteca cu carnea. Bulionul se amesteca cu vin si cu zeama de carne si se toarna peste carnea prajita. Se acopera si se lasa 20 minute la fiert. Se condimenteaza cu cimbru, oregano, sare si piper.

    Intre timp se fierb spaghetele in apa sarata, se scot, se scurg si se toarna peste ele sosul cu carnea.

    SFAT

    Se presara cu cascaval ras.

    BAUTURA:

    Cabernet

    PREPARATE DIN PESTE

    CRAP MARINARESC
    INGREDIENTE:
  • un kg crap
  • 100 ml ulei
  • 100 gr ceapa
  • 200 ml vin rosu
  • 300 gr ciuperci
  • 200 gr arpagic
  • piper
  • sare
  • o lingura faina
  • o lingura ulei
  • zeama de lamaie
  • Se incinge bine uleiul si se pune ceapa tocata marunt, dupa care se lasa sa se inmoaie avand grija sa nu se rumeneasca prea tare. Pestele se taie bucati, se unge cu ulei, se sareaza, se pipereaza si se stropeste cu vin rosu, apoi se pune peste ceapa si se lasa la inabusit.

    Separat se calesc ciupercile cu arpagicul impreuna cu un sos pregatit dintr-o lingura de faina, ulei si zeama de lamaie. Cand pestele s-a fiert, se adauga peste el ciupercile astfel pregatite si se da la cuptor pentru 5 minute.

    SFAT

    Se serveste cu maioneza.

    BAUTURA:

    Sauvignon Blanc

    OUA CU SOMON IN ASPIC
    INGREDIENTE:
  • 200 gr somon
  • 6 oua
  • 200 gr aspic
  • 150 gr maioneza
  • o ceapa
  • un morcov
  • castraveciori
  • piper boabe
  • sare
  • patrunjel
  • Se toaca ceapa si morcovul cat mai marunt, se pun la fiert in doi litri de apa in care s-a adaugat sare si piper boabe. Se lasa la fiert cam 15 minute.

    Intre timp se pregateste pestele astfel: se fierb bucatile de somon taiate in felii subtiri. Cand legumele sunt aproape fierte se adauga si pestele. Dupa ce amestecul este fiert, se ia oala de pe foc si se lasa pestele sa se raceasca in zeama. Apoi se scoate si se asaza pe un platou. Se orneaza cu aspic si se da la frigider pentru inchegare.

    Ouale se fierb tari (cam 10 minute), se cojesc, se taie in doua, se asaza peste peste si se imbraca totul in restul de aspic. Se da totul la frigider pentru inchegare.

    SFAT

    Se garniseste cu maioneza, se decoreaza cu patrunjel si se servesc cu castraveciori.

    BAUTURA:

    Sampanie

    CRAP ALBANEZ
    INGREDIENTE:
  • doua kg crap
  • un kg varza alba
  • 400 gr rosii
  • 150 ml ulei
  • 150 ml vin rosu
  • 50 gr bulion
  • cimbru
  • foi de dafin
  • sare
  • piper
  • Pestele se curata de solzi, se spala, se sareaza, se pipereaza, se lasa sa stea doua ore, dupa care se unge cu ulei si se taie in bucati. Intr-o cratita mai mare se incinge uleiul, se adauga varza taiata fideluta, foile de dafin, cimbrul, sarea, piperul si se stinge cu bulionul de rosii, amestecat cu vin.

    Dupa ce varza s-a calit, se pun bucatile de peste deasupra, iar peste ele se asaza felii de rosii. Se da la cuptor 30 de minute, pana ce totul se rumeneste.

    SFAT

    Se serveste pe o farfurie ornata cu frunze de salata sau muraturi.

    BAUTURA:

    Sauvignon

    SUPA DE SALAU
    INGREDIENTE:
  • 700 ml apa
  • 250 gr salau
  • 50 gr morcovi
  • 50 gr albitura
  • o ceapa
  • verdeata
  • Se curata legumele si se pun la fiert. Pestele se curata, se spala si se pune in apa in care a fiert zarzavatul. Dupa 10-15 minute, se scoate pestele, se inlatura pielea, se scot oasele si se trece prin masina de tocat. Piureul obtinut se amesteca cu restul supei, care a fost strecurata, lasandu-se la fiert inca 5 minute. Se adauga verdeata.

    SFAT

    Se serveste rece cu ardei iute.

    BAUTURA:

    Tuica

    CARAS PRAJIT
    INGREDIENTE:
  • un kg peste
  • malai
  • faina
  • unt
  • ulei
  • sare
  • piper
  • Se curata carasul de solzi, se spala si se lasa sa se scurga. Pe o hartie de pergament se amesteca malaiul cernut cu faina, sare si piper. Se incinge intr-o tigaie untul cu ulei, iar pestele trecut prin faina si malai se pune la prajit.

    SFAT

    Se serveste cald cu mujdei.

    BAUTURA:

    Bere

    MACROU IN VIN ALB
    INGREDIENTE:
  • 3 bucati macrou
  • 10 linguri ulei
  • pasta de tomate
  • un ardei gras
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • un pahar vin alb
  • o ceapa
  • doi morcovi
  • Se fierbe pestele intr-o cratita cu o cana de apa si ulei timp de 20 de minute. Dupa ce apa a scazut putin, se adauga pasta de tomate, ceapa, sarea, piperul, foile de dafin, ardeiul gras, morcovii taiati rondele si vinul. Se mai lasa pe foc cateva minute, dupa care se scoate si se asaza pe o farfurie.

    SFAT

    Se presara deasupra verdeata.

    BAUTURA:

    Chardonnay

    MACROU CU MASLINE
    INGREDIENTE:
  • un kg macrou
  • 250 gr masline
  • 250 gr ceapa
  • 250 gr rosii sau suc de rosii
  • 250 ml ulei
  • 100 ml vin alb
  • o legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • suc de lamaie
  • dafin
  • Pestele se spala, se sareza, se pipereaza si, impreuna cu zeama de lamaie, se pune intr-o tava cu ulei. Se adauga rosiile decojite sau sucul de rosii, maslinele fara samburi si ceapa taiata inele. Se da la cuptor si se coace la foc moderat 30 de minute. Inainte de a fi gata, se adauga vinul si foaia de dafin. Dupa ce s-a facut, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

    SFAT

    Se presara cu verdeata.

    BAUTURA:

    Aligote

    SALATA DE CARACATITA
    INGREDIENTE:
  • o ceapa
  • doua pahare vin alb
  • o cana apa
  • un kg caracatita
  • doua lingurite ceapa verde tocata
  • jumatate de pahar ulei de masline
  • jumatate de pahar suc de lamaie
  • usturoi tocat
  • sare
  • piper
  • Se trece caracatita printr-un jet de apa rece si se taie inele sau fasii. Se amesteca cu ceapa tocata, usturoiul, sarea, apa si vinul. Se pun toate intr-un vas si se dau la fiert la foc mic.

    Intre timp se prepara un sos din ceapa verde, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. Dupa ce s-a fiert caracatita, se scurge, se lasa putin la racit si se adauga peste ea sosul obtinut. Se lasa cateva minute, dupa care se poate servi.

    SFAT

    Deasupra se toarna din belsug zeama de lamaie.

    BAUTURA:

    Heres

    PREPARATE DIN LEGUME

    OCHIURI ROMANESTI
    INGREDIENTE:
  • doua oua
  • unt
  • sare
  • piper
  • otet
  • Intr-un vas, pe foc, se pune apa cu sare si otet, dupa care se lasa sa dea apa in fiert. Separat, se sparg ouale unul cate unul intr-o farfurioara, apoi li se da drumul in apa, in asa fel incat sa nu se aseze unul peste altul. Se tin in apa pana se incheaga albusul, dupa care se scot, se scurg bine si se pun pe o farfurie cu o garnitura de legume pregatita dinainte.

    SFAT

    Se servesc cu patrunjel verde tocat si unt pe deasupra.

    BAUTURA:

    Merlot

    CHIFTELUTE DE LEGUME
    INGREDIENTE:
  • 4 cartofi
  • un morcov
  • o radacina patrunjel
  • o mana de mazare
  • doua cepe
  • doua lingurite verdeata tocata
  • un ou
  • doua linguri faina
  • doua linguri ulei sau unt
  • sare
  • Se fierb morcovul, patrunjelul si mazarea, se scurg bine de apa si se dau prin sita. Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu ceapa foarte fin tocata, cu oul, sarea, verdeata si faina. Se formeaza cu mana chiftelute, se dau prin faina si se prajesc in grasimea bine incinsa.

    SFAT

    Se servesc calde.

    BAUTURA:

    Gin

    CARTOFI UMPLUTI CU BRANZA SI LEGUME
    INGREDIENTE:
  • 10 cartofi
  • un ardei rosu
  • o legatura patrunjel
  • o ceapa
  • 100 gr porumb
  • usturoi
  • o lingura unt
  • 100 ml smantana
  • 150 gr branza
  • doua linguri mustar
  • sare
  • piper
  • Cartofii se pun la fiert cam 20 de minute, ardeiul se opareste si se toaca impreuna cu verdeata. Ceapa si usturoiul se calesc in ulei incins, peste ele adaugandu-se ardeiul si verdeata. Legumele astfel pregatite se amesteca cu smantana, branza, mustar si piper.

    Dupa ce s-au fiert, se scot cartofii, se curata de coaja si se scobesc la mijloc. Umplutura pregatita se pune in cartofii scobiti, care se baga la cuptor timp de zece minute.

    SFAT

    Se garnisesc cu patrunjel si boabe de porumb.

    BAUTURA:

    Chardonnay

    SUPA DE MAZARE
    INGREDIENTE:
  • 400 gr mazare
  • o ceapa
  • 100 gr orez
  • o lingurita de zahar
  • 40 gr margarina
  • o legatura de marar
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • piper
  • Se spala mazarea, iar ceapa se curata si se taie in feliute subtiri. Se incinge margarina si se pune ceapa la calit. Se lasa pana se caleste, apoi se adauga mazarea si se stinge totul in apa calduta cu o lingurita de zahar. Se lasa 10 minute la fiert, adaugandu-se orezul. Se acopera oala si se mai lasa putin la fiert, dupa care se adauga sare si piper.

    SFAT

    Se adauga marar si patrunjel tocat.

    BAUTURA:

    Aligote

    IAHNIE DE CEAPA
    INGREDIENTE:
  • 600 gr ceapa
  • 100 gr margarina
  • doua linguri de faina
  • sare
  • piper
  • Ceapa se curata, se spala, se taie in sferturi si se lasa timp de vreo doua ore intr-un vas cu apa rece, ca sa se duca iuteala. Intr-o cratita se topeste margarina si se adauga faina, amestecand mereu cu lingura de lemn, ca sa nu se arda sau sa se formeze cocoloase. Cand faina incepe sa se ingalbeneasca, se stinge cu putina apa sau supa de zarzavat si se adauga bucatile de ceapa.

    Se fierbe la foc mic cam o jumatate de ora, pana se inmoaie bine ceapa. Daca sosul scade prea mult, se mai poate adauga supa. Se potriveste de sare si piper.

    SFAT

    Se serveste calda, cu gogosari murati.

    BAUTURA:

    Vin alb de buturuga

    SUPA DE PAINE CU MERE
    INGREDIENTE:
  • 600 gr mere ionatane
  • 200 gr paine
  • 50 gr margarina
  • o lamaie
  • zahar
  • scortisoara
  • Merele se spala, se taie in sferturi, fara a se curata de coaja. Painea se taie felii. Intr-o oala cu apa clocotita se pun la fiert la foc iute merele si painea. Cand merele au fiert suficient, se ia oala de pe foc, se strecoara zeama si se paseaza merele cu painea. Pasta obtinuta se amesteca cu zeama si se mai pune la fiert inca un sfert de ora. Se mai adauga margarina si coaja rasa de la o lamaie, se mai dau cateva clocote, dupa care se potriveste la gust de zahar.

    SFAT

    Se seveste calda, adaugandu-se zeama de lamaie sau scortisoara.

    BAUTURA:

    Palinca

    SOTE DE LEGUME
    INGREDIENTE:
  • doi cartofi
  • 200 gr fasole vede
  • 200 gr mazare
  • doi morcovi
  • 100 gr telina
  • un pastarnac
  • o radacina patrunjel
  • 50 gr unt
  • sare
  • patrunjel verde
  • Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete. Fasolea verde se curata si se rupe in bucatele mici de 3-4 cm. Zarzavaturile se curata, se spala si se taie julien. Intr-o oala cu apa clocotita si putina sare se pun mai intai cartofii, se spumeaza, dupa care se adauga fasolea, mazarea si restul zarzavaturilor.

    Cand sunt fierte suficient, se scot si se scurg de zeama, dupa care se inabusa intr-o cratita cu unt infierbantat si putina zeama din cea in care au fiert. Se presara patrunjel tocat si se da la cuptor.

    SFAT

    Se serveste cu oua ochiuri.

    BAUTURA:

    Sauvignon Blanc

    SUFLEU DE FASOLE VERDE
    INGREDIENTE:
  • 100 gr fasole verde
  • 200 gr branza de vaci
  • doua oua
  • 50 gr margarina
  • o lingura de faina
  • 100 gr smantana
  • un pahar cu lapte
  • sare
  • Fasolea verde se curata, se rupe in bucatele, se spala si se pune la fiert in apa cu putina sare. Se amesteca margarina cu faina si laptele, adaugand apoi branza de vaci si galbenusurile de la cele doua oua. Cand fasolea este fiarta, se scoate, se scurge, se pune intr-o cratita si se toarna peste ea sosul obtinut.

    Albusurile se bat spuma si se rastoarna peste fasole. Se pune sare si se da la cuptor la foc moderat.

    SFAT

    Se serveste calda cu smantana proaspata.

    BAUTURA:

    Muscat Otonel

    PREPARATE DULCI

    BISCUITI CU MIERE
    INGREDIENTE:
  • 50 gr miere
  • doua oua
  • 150 gr smantana
  • 150 gr unt
  • 400 gr faina
  • o lingurita amoniac
  • un varf de cutit sare
  • Se bat ouale si se amesteca cu mierea. Compozitia obtinuta se amesteca in continuare cu untul si smantana usor incalzite. Se adauga amoniacul, sarea, faina si se framanta un aluat potrivit de moale. Se acopera totul cu un servet si se lasa sa se odihneasca 20-30 de minute.

    Se intinde o foaie groasa de 2 cm, se taie dreptunghiuri nu prea mari si se asaza intr-o tava la o distanta de 3 cm. Se coc la foc mic.

    SFAT

    Se pot presara cu zahar pudra.

    BAUTURA:

    Busuioaca de Bohotin

    BULGARASI CU COCOS
    INGREDIENTE:
  • 200 gr unt
  • o cana zahar pudra
  • o cana lapte praf
  • un pachet alune
  • doua pachetele nuca de cocos
  • Se freaca zaharul cu untul pana ce se obtine o crema, se adauga laptele praf si un pachetel de nuca de cocos. Se fac bilute, iar in interiorul fiecarei bilute se introduce cate o aluna. Apoi se trec prin nuca de cocos si se dau la rece.

    SFAT

    Se pot umple si cu fistic.

    BAUTURA:

    Lichior de ciocolata

    PLACINTA CU IAURT
    INGREDIENTE:
  • 400 gr foi de placinta
  • 300 gr iaurt
  • 5 oua
  • 100 gr zahar tos
  • 50 gr unt
  • o lamaie
  • doua plicuri zahar vanilat
  • 100 gr stafide
  • Se separa galbenusurile de albusuri, dupa care albusurile se bat spuma. Galbenusurile se freaca cu zaharul, iaurtul, coaja rasa de la o lamaie, zaharul vanilinat. Dupa ce amestecul s-a omogenizat se adauga si albusurile. Din aceasta compozitie se iau vreo patru linguri, in care se adauga stafide si cateva bucatele de unt.

    Intr-o tava unsa cu unt se asaza jumatate din cantitatea de foi de placinta, se pune prima umplutura si se acopera cu cateva foi de placinta din cele ramase. Se pune si crema cu stafide si apoi, foile de placinta ramase. Se da la cupt
    Citeşte mai multe despre:   sare,   intr-o,   carne,   bautura,   căteva,   minute,   lămăie,   pătrunjel,   zahăr,   carnea,   ulei,   piper,   peştele,   verde,   roşu,   ceapa,   roşii,   varza,   sosul,   făină,   fasole,   linguri,   sarea,   legume,   lingura,   lasa,   ingrediente,   sfat,   taie,   curata,   cuptor,   spala,   serveste,   preparate,   zeama,   fiert,   tocat,   amesteca,   margarina,   toarna,   verdeata,   tocata,   scoate,   dafin,   bulion,   adauga

     

    Ştiri din .ro


    PUBLICITATE
     





    Mai multe titluri din categorie

    Numărul turiștilor care au vizitat în 2020 Sarmisegetusa Regia, cu 10% mai mic

    Numărul turiștilor care au vizitat în 2020 Sarmisegetusa Regia, cu 10% mai mic
    Numărul turiștilor care au vizitat în 2020 situl Sarmisegetusa Regia, din județul Hunedoara, a fost cu 10% mai mic decât cel înregistrat în 2019. Potrivit unui comunicat al Consiliului Județean Hunedoara,...

    Certificat energetic: preț, valabilitate și modalitate de obținere

    Certificat energetic: preț, valabilitate și modalitate de obținere
    Galerie Foto Una dintre căutările cele mai frecvente pe Google atunci când vine vorba despre certificatul de performanță energetică este "certificat energetic pret". Datorită interesului mare pentru acest subiect în...

    Revoluție în presa română! Jurnalul răstoarnă piaţa de print

    Revoluție în presa română! Jurnalul răstoarnă piaţa de print
    Cotidianul naţional Jurnalul devine de luni, 25 ianuarie, singurul ziar de investigații jurnalistice de maxim interes din România. În fiecare săptămână, ai 100 de pagini de anchete spectaculoase și reportaje...

    Crizantema: de la origine la semnificație

    Crizantema: de la origine la semnificație
    Crizantemele sunt, cu siguranță, unele dintre cele mai întâlnite flori atât în buchete cât și în aranjamente florale. Cunoscute în popor ca fiind ”reginele toamnei”, crizantemele sunt flori foarte...

    Videochat: între prejudecată și adevăr

    Videochat: între prejudecată și adevăr
    Să recunoaștem că subiectul videochat nu este chiar cel mai dezbătut la noi în țară. Oamenii tind să fugă de discuții care ating această industrie, în principal din cauza lipsei de informații sau din cauza...

    Aleg apartament decomandat sau semidecomandat? Care sunt principalele diferențe dintre cele două și cum influențează aceste aspecte prețul locuinței

    Aleg apartament decomandat sau semidecomandat? Care sunt principalele diferențe dintre cele două și cum influențează aceste aspecte prețul locuinței
    Galerie Foto În cadrul noilor ansambluri rezidențiale, raportul suprafață-preț este foarte important. Confortul este un obiectiv-cheie urmărit de toți cei aflați în căutarea unei locuințe. Nu e de mirare, așadar,...

    Top 7 mărci de cafea din București

    Top 7 mărci de cafea din București
    Căutați un furnizor sau vreți să vă aprovizionați acasă? Aflați care boabe sunt cele mai bune pentru espresso, americano și cappuccino Cafea pentru business – cafea acasă În caleidoscopul mărcilor...

    De neratat! Jurnalul îţi oferă miercuri Ghidul complet al noilor contracte la energie electrică

    De neratat! Jurnalul îţi oferă miercuri Ghidul complet al noilor contracte la energie electrică
    Jurnalul de miercuri face lumină în cea mai apăsătoare problemă a românilor: noile contracte la energia electrică. Din cele 28 de pagini ale Ghidului care apare mâine afli în exclusivitate: - Cum să...

    Prezentatorul Burlacul, Răzvan Fodor: ”Cred în dragoste la prima vedere, dar abia de acolo începe munca!”

    Prezentatorul Burlacul, Răzvan Fodor: ”Cred în dragoste la prima vedere,  dar abia de acolo începe munca!”
    Galerie Foto Cel de-al șaselea sezon Burlacul, ce va fi difuzat în curând, la Antena 1, îl va avea pe Răzvan Fodor în ipostaza de prezentator, dar și sfătuitor pentru Andi Constantin în călătoria sa. Căsătorit de 11...

    Minunile din Carpați. Fortăreața care-și deapănă amintirile

    Minunile din Carpați. Fortăreața care-și deapănă amintirile
    Cetatea Făgărașului păstrează aproape neatinse episoade întregi din istoria românilor, care astăzi pot fi admirate și chiar atinse, după secole. A fost apreciată ca a doua dintre cele mai frumoase cetăți...

    Turiștii israelieni vor reveni în România

    Turiștii israelieni vor reveni în România
    Reprezentanții agențiilor care fac incoming – aduc turiști străini în țara noastră – cer autorităților din România să facă toate demersurile necesare, în perioada următoare, pentru a se putea reveni la ...

    In memoriam Ruxandra Garofeanu

    In memoriam Ruxandra Garofeanu
    Televiziunea Română regretă dispariţia realizatoarei tv şi criticului de artă Ruxandra Garofeanu şi îi aduce un respectuos omagiu difuzând o serie de producţii in memoriam.   Cunoscut om de...

    UZPR continuă „Săptămâna Presei Românești. Pagini luminoase de istorie” (III)

    UZPR continuă „Săptămâna Presei Românești. Pagini luminoase de istorie” (III)
    Luni, 18 ianuarie, de la ora 17:00, continuă seria episoadelor evenimentului online realizat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România - „Săptămâna Presei Românești. Pagini...

    Australia rămâne închisă pentru străini pe tot parcursul anului 2021

    Australia rămâne închisă pentru străini pe tot parcursul anului 2021
    Autoritățile australiene nu vor să deschidă granițele pentru turiștii străini în acest an, deși majoritatea statelor se află în plină campanie de vaccinare împotriva COVID-19, potrivit secrretarului de stat...
    Serviciul de email marketing furnizat de