Songkran, astfel se numeste prima zi de Revelion la thailandezi. Sarbatoarea dureaza trei zile.
Anul Nou este, de fapt, un festival care marcheaza trecerea vechiului an (pe data de 13 aprilie) si inceputul unuia nou (pe 15 aprilie). Songkran se traduce prin "miscare" sau "schimbarea locului" din thailandeza si este ziua cand soarele trece in alta zodie. Evenimentul este cunoscut si sub numele de "Festivalul apei", intrucat oamenii considera ca apa va spala toate relele. Cu aceasta ocazie, gospodinele prepara mancaruri speciale. Ziua de 14 aprilie este dedicata in totalitate pregatirilor culinare. In treia zi de Reveluion (15 aprilie), toata lumea merge in templu, unde servesc calugarii cu ceea ce au pregatit in ajun. Principalele ingrediente folosite la mancaruri sunt: laptele de cocos, alunele, orezul in diferite forme si pasta curry. Cele mai cunoscute bucate sunt: supa de creveti condimentata, satay, tom yam goong. Cele mai multe salate contin ceapa, chili si suc de lamaie. (Veronica Guzun)
Citește pe Antena3.ro