Cumvaplace.ro vă recomandă să nu fiți zgârciți cu ierburile aromatice (pe care însă le puteți schimba în funcție de preferințe), sunt esențiale pentru aroma și savoarea preparatului.
INGREDIENTE
-
100 g orez
-
6 roșii
-
2 caței de usturoi
-
Ulei de măsline
-
1/2 legătură de mărar
-
1/2 legătură de pătrunjel
Citește pe Antena3.roMeciul România-Kosovo din Liga Națiunilor a fost abandonat de oaspeți la scorul de 0-0, înainte de final. Lucescu: Au fost penibili -
Busuioc (5-6 frunze)
-
Cimbru verde (opțional)
-
200 ml apă
-
Sare
-
Piper
CUM SĂ FACEȚI
- Scobiți roșiile, păstrați capacul tăiat, și puneți miezul în vasul unui blender împreună usturoiul, ierburile aromatice, sare și piper, puțin ulei (nu mai mult de o lingură). Mixați bine până se formează un sos omogen.
- Adăugați-l peste orez, amestecați și apoi umpleți roșiile și acoperiți cu capacele. Turnați deasupra puțin ulei și apa și așezați în tavă și câteva fire de cimbru.
- Dați la cuptor, la 190 de grade, până se gătește orezul, aproximativ 40-50 de minute.
REȚETĂ VIDEO
rosii orez