x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rulouri de dovlecei cu brânză și sos de roșii

Rulouri de dovlecei cu brânză și sos de roșii

de Andreea Tiron    |    30 Mai 2023   •   09:00
Rulouri de dovlecei cu brânză și sos de roșii
Sursa foto: Cumvaplace.ro

Dovleceii se combină delicios cu brânza, verdețurile și sosul de roșii.

Cumvaplace.ro le-a îmbinat simplu și gustos, într-o rețetă delicioasă pentru prânz sau cină. Vedeți care sunt ingredientele pentru rulouri de dovlecei cu brânză și sos de roșii și treceți-le pe lista de cumpărături.

INGREDIENTE

  • dovlecei (zucchini)

  • 400 g brânză telemea (de care preferați)

  • 2 linguri cu vârf de smântână (sau iaurt)

  • 1 legătură de mărar

  • 1 legătură de pătrunjel

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Sare

  • Piper

  • Pentru sosul de roșii (vedeți cum l-am făcut aici)
  • 1 kg roșii date pe răzătoare (sau 2 cutii de roșii tocate în suc propriu)

  • 1 ceapă uscată

  • 3 caței de usturoi

  • 1 vârf de cuțit de fulgi de chili

  • Busuioc

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Oregano

  • Sare

  • Piper

CUM SĂ FACEȚI

  • Tăiați dovleceii (nu trebuie să-i curățați de coajă), pe lungime, în felii subțiri. Vă este mai ușor dacă folosiți mandolina (cum este aceasta). Le dați cu puțină sare și ulei și le coaceți pe grătar, aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte, cât să se înmoaie, să le puteți rula ușor
  • Pentru sos, căliți ceapa și usturoiul în puțin ulei, apoi puneți sosul gros de roșii. Lăsați să dea 2-3 clocote, adăugați mirodeniile și mai lăsați să fiarbă 2-3 minute, apoi îl dați deoparte.
  • Sfărâmați brânza și o amestecați cu smântâna, verdețurile tăiate mărunt și piper. Dacă brânza nu e sărată, potriviți gustul și de sare.
  • Puneți 2 lingurițe de cremă de brânză pe fiecare felie de dovlecel și rulați.
  • Turnați sosul de roșii într-o tavă și așezați deasupra rulourile. Dacă sosul e prea gros, adăugați și un pic de apă. Dați la cuptor, la 200C, pentru 15 minute.
×