x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar S-a ales barmanul anului

S-a ales barmanul anului

de Diana Radu    |    22 Feb 2008   •   00:00
S-a ales barmanul anului

Finala celui mai important concurs de barmani din ţara noastră a avut loc joi, 21 februarie.

Finala celui mai important concurs de barmani din ţara noastră a avut loc joi, 21 februarie.

 

Desfăşurare

Evenimentul, care a avut loc într-un club din Bucureşti, a reunit cei mai talentaţi barmani din ţară. Concursul Romanian Bartenders League 2007 (RBL) a început în luna aprilie a anului trecut, fiind format din opt etape şi o finală. Evenimentul, organizat de Asociaţia Barmanilor Profesionişti din România (ABPR), s-a adresat tuturor speciliştilor din domeniu. În cadrul concursului au fost două module: PRO şi SEMI-PRO. Iar dacă la SEMI-PRO s-au înscris barmani fără experienţă competiţională, cei din prima categorie reprezintă la-crème-de-la crème! Calificarea în finală s-a făcut în funcţie de punctajul obţinut de fiecare concurent pe parcursul etapelor parcurse. În finală s-au calificat 18 barmani, clasificaţi pe patru regiuni: Bucureşti, Transilvania, Moldova şi Muntenia-Dobrogea.    

 

Câştigători

În urma finalei de joi seară, câştigător la categoria SEMI-PRO a fost ales Răzvan Ionescu. Acesta a primit din partea organizatorilor o excurscie la concursul RoadHouse, cu toate cheltuielile incluse şi 200 euro. Valentin Luca, marele câştigător de la categoria PRO, va participa chiar la concursul RoadHouse din Londra, toate cheltuielie fiind suportate de organizatorii RBL. În plus, va primi 400 de euro. La numai 22 de ani, Valentin Luca din Braşov a fost desemnat cel mai bun barman al anului 2007!

 

Recompense

George Oprea, unul dintre fondatorii ABPR şi specialist în domeniu, ne-a explicat că evenimentele precum RBL oferă participanţilor, în afară de premii, şi o foarte bună expunere. “Câştigătorii vor avea ocazia, la Londra, să vadă ce se întâmplă la nivel internaţional, lucru care îi va motiva şi mobiliza şi pe ei.” Cât despre meseria de barman… se învaţă exersând. “Practise, practise and practise, again!” Acasă, la serviciu, oriunde, repetiţia este mama învăţăturii şi aşa ajung tinerii la performanţe demne de invidiat. Iar recompensele nu întârzie să apară: “Easy job, easy money, easy girls”, după cum punctează Gearge Oprea….

×
Subiecte în articol: gastronomie