400 g crevete decorticate, 100 g pesmet, 30 g făină, două ouă, 300 ml smîntînă, o legătură de mărar, doi căţei de usturoi, o linguriţă cu boia dulce, o lămîie, ulei de floarea-soarelui, sare, piper, cartofi, unt, pătrunjel
1) Crevetele se spală, se scurg de apă, se stropesc cu sucul de lămîie şi se pun într-o strecurătoare.
2) Pesmetul se amestecă cu boiaua dulce, sarea şi piperul după gust. Ouăle se sparg într-un castron şi se bat spumă cu o furculiţă.
3) Crevetele se trec prin ouăle bătute, apoi prin amestecul de pesmet cu boia şi se prăjesc în ulei încins, avînd grijă să nu se ardă pesmetul, căci devine amar.
4) Se scot cu o spumieră, se aşază pe un şervet absorbant, ca să se elimine uleiul în exces, şi se păstrează la cald.
5) Smîntîna se amestecă cu usturoiul curăţat şi pisat, mărar tocat, sare, piper şi o lingură cu ulei.
6) Se amestecă bine ca să se încorporeze ingredientele şi se serveşte alături de crevetele calde.
Crevetele se mai pot servi alături de o salată din cartofi fierţi, unt şi pătrunjel.