x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Sanatate - Dieta de toamna

Sanatate - Dieta de toamna

de Cristina Andreea Catana    |    07 Oct 2005   •   00:00

Toamna, cu toata bogatia ei, ne indeamna parca sa mancam si iar sa mancam. Un strugure, o gutuie, niste pere, un mar... Si lista poate continua la nesfarsit. Aceasta poate constitui un inceput pentru un regim alimentar care sa ne ajute sa scapam de cele cateva kilograme acumulate in timpul verii. Dar totul trebuie facut cu atentie, astfel incat rezultatul sa nu fie invers celui dorit.

10 ZILE. Dieta pe care o propunem dureaza 10 zile, iar in urma ei veti reusi sa slabiti pana la 5 kilograme. Regulile dupa care se tine regimul sunt urmatoarele. In fiecare a doua zi trebuie sa consumati fructe (struguri sau mere), suc de fructe si cate 2 litri de apa plata. In celelalte cinci zile, aveti liber la legume (crude sau fierte, carne slaba si supa de legume). Exista si cateva interdictii, care sunt esentiale. In cursul celor 10 zile de dieta este necesar sa renuntati definitiv la dulciuri, paine, paste, zahar, alcool si produse de patiserie. De asemenea, este recomandat sa consumati doua cani cu ceai de crusin cu 15 minute inainte de masa. Ceaiul se face din o lingura cu plante la 150 ml de apa fierbinte. Cura se poate recomanda la o luna. (Cristina Andreea Catana)

RETETA

Supa de legume

Ingrediente: Trei ardei grasi rosii, taiati bucati, un ardei iute, taiat in doua, un catel de usturoi, taiat in doua, o ceapa, taiata sferturi, 250 g rosii, doua linguri ulei de masline, 600 ml concentrat vegetal, doua linguri piure de rosii, o conserva de 400 g boabe de fasole alba, 100 g fulgi de porumb sfaramati.

Preparare: Preincalziti cuptorul la semnul 200° C. Intr-o tava de copt, asezati ardeiul, usturoiul, ardeiul iute, ceapa si rosiile, apoi stropiti-le cu ulei. Dati la cuptor timp de 30 de minute, pana se rumenesc. Tocati legumele rumenite intr-un robot electric, pana devin pasta. Turnati pasta intr-un vas larg, adaugati concentratul si fulgii de porumb si fierbeti supa timp de 5 minute. Adaugati un praf de sare si de piper si serviti supa cu patrunjel proaspat, tocat si cu fulgi de porumb. Se serveste fierbinte. Deasupra se presara patrunjel verde tocat marunt.
×
Subiecte în articol: gastronomie