x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Sarmale și legume umplute cu grâu, ca-n Bărăgan (rețete românești pe gustul tău)

Sarmale și legume umplute cu grâu, ca-n Bărăgan (rețete românești pe gustul tău)

02 Apr 2018   •   14:14
Sarmale și legume umplute cu grâu, ca-n Bărăgan (rețete românești pe gustul tău)

O carte-ntreagă de rețete românești, scrisă pe un bob de grâu! În inima Bărăganului, grâul ține loc de orice altă cereală. Nu-i de mirare, deci, că-n vremurile de demult umplutura de sarmale se făcea cu grâu și nu cu orez, ca-n ziua de azi (cum aflăm și din alte rețete bătrânești)

Cum tot cu grâu erau umplute și legumele, după cum se va vedea în această rețetă culeasă cu vreo două decenii în urmă din Stelnica ialomițeană. Trecând din bucătărie în cult și din ritual din nou pe masa fieștecăruia, grâul poartă dăltuit, după credința țăranului român, chipul lui Hristos, pe fiecare bob. Dar să trecem la rețeta zilei: legume umplute cu grâu, ca în Bărăgan.

Ai trebuință de: 4 vinete, 4 dovlecei, 4 roșii, 400 g grâu fiert, o ceapă, doi ardei roșii, un ardei galben, o legătură de mărar, sare, piper, untdelemn; facultativ: smântână.

..................

Află mai departe detaliile rețetei de SARMALE CU GRÂU

×