GASTRONOMIE
Intri intr-un restaurant si te saturi asteptand sa primesti comanda. Te repezi asupra carnii sangerande, dar cutitul nu taie nici macar un ou fiert. E clar: ori ai o zi proasta, ori ospatarul nu te place!
RALUCA CURTEANU
PLATA SAU BATAIE. In schimb, practicile mai cuminti sunt recunoscute "ca doar le fac majoritatea ospatarilor", afirma Catalin Albu, ospatar la Restaurantul "La Radu". "Am avut o masa de rusi. La o comanda de un milion voiau restul de 15.000 de lei. Le-am adus un pumn de monede de 500 de lei. Le-au lasat pe masa suparati." Este o metoda de razbunare mai putin drastica decat cea povestita de colegul lui Albu, ce refuza sa-si dea numele: "Am vazut cum un client beat, cand i s-a adus nota de plata, flutura prin fata ospatarului banii, dar nu voia sa plateasca. Ospatarul l-a luat la bataie si l-a dat afara din restaurant".
Gabriel Johny, bucatar la Restaurantul Byblos, "a auzit" ca pentru clientii care tipa la ospatar exista o "reteta" speciala: se adauga in mancare amidon "ca sa se umfle burtile nemultumitilor".