x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Secretele bucătarului pentru masa de Paște. Drobul de miel

Secretele bucătarului pentru masa de Paște. Drobul de miel

03 Apr 2018   •   09:26
Secretele bucătarului pentru masa de Paște. Drobul de miel

În cazul organelor de miel, care sunt folosite la prepararea drobului tradițional, secretul alegerii acestora este să nu aibă pete sau noduli și, bineînțeles, să fie foarte proaspete. Măruntaiele trebuie să fie mai întâi fierte. Rețeta tradițională a drobului de miel spune că se dau într-un clocot, apoi se aruncă apa și se pun din nou la fiert, în apă rece, cu sare. Unele rețete tradiționale recomandă fierberea cu foi de dafin, care să le dea o aromă deosebită. Organmele trebuie să fiarbă aproximativ o oră. Prapurele, pentru drobul tradițional, se pune în apă rece, cu oţet. Pentru amestecul ce urmează a fi făcut, se toacă ceapă şi se călește în ulei încins, apoi se taie mărunt, la fel ca și organele, după răcire. Pentru un amestec mai omogen, toate ingredientele se pot trece prin mașina de tocat, împreună. În afară de sare, piperul negru sau alb, măcinat, dar și alte condimente, se potrivesc după gust. Unele rețete tradiționale mai conțin, în același amestec, pâine înmuiata în lapte. Toată compoziția se amestecă apoi cu ouă (5-6 la 2 kilograme de organe) şi verdeaţă tăiata mărunt. Toate ingredientele se amesteca bine, până la omogenizarea completă. Prapurele bine scurs se așază într-o tavă unsă cu ulei, iar marginile se lasă să depășească tava, apoi se pune amestecul, se nivelează și se acoperă cu prapurele. Drobul trebuie să stea la cuptor circa 40 de minute. Același amestec, în variantele contemporane ale drobului de miel, mai poate fi copt în tava de cozonac, fără prapur, sau în foetaj. Pentru a-i completa gustul și aspectul, în interiorul compoziției mai pot fi puse ouă fierte, decojite, la mijlolcul compoziției, în forma de cozonac.

 

×
Subiecte în articol: drob de miel in prapure