x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Secretele unui piure perfect

Secretele unui piure perfect

22 Mar 2018   •   15:29
Secretele unui piure perfect

Un bol de piure poate fi o garnitură perfectă pentru orice tip de carne, scrie Daily Mail.

Experţii în gătit au dezvăluit secretele unui piure perfect, cât şi greşelile care pot fi făcute cu uşurinţă.

De la folositul cartofilor nepotriviţi până la apa caldă, în locul celei reci în momentul în care îi punem la fiert, există o mulţime de greşeli aparent banale, care ne pot ruina piureul.

1. Selectează carofii potriviţi

Dacă vrei un piure pufos, foloseşte cartofi bogaţi în amidon.

2. Nu face piureul prea devreme

Piureul este unul dintre acele feluri de mâncare ce îşi pierd rapid gustul.

3. Începe cu apa rece

Acoperă cartofii cu apă rece, înainte să îi pui la fiert.

4. Pune sare în apă

Cartofii absorb apă şi sare în timp ce fierb, ceea ce înseamnă că dacă adaugi sare în apă, aceşti vor fi mai aromaţi.

5. Scurge-i bine

Dacă nu scurgi cartofii bine, vor avea un gust nepotrivit, având în ei o concentraţie mare de apă.

6.  Nu adăuga unt scos direct din frigider

Permite untului să ajungă la temperatura camerei înainte de a-l pune peste cartofii abia gătiţi. Este de preferat să faci acelaşi lucru cu laptele, înainte să îl adaugi.

7. Nu insista prea mult

Nu pisa cartofii prea mult, pentru că pot elibera amidon.

×
Subiecte în articol: piure secrete piure perfect