Un bol de piure poate fi o garnitură perfectă pentru orice tip de carne, scrie Daily Mail.
Experţii în gătit au dezvăluit secretele unui piure perfect, cât şi greşelile care pot fi făcute cu uşurinţă.
De la folositul cartofilor nepotriviţi până la apa caldă, în locul celei reci în momentul în care îi punem la fiert, există o mulţime de greşeli aparent banale, care ne pot ruina piureul.
1. Selectează carofii potriviţi
Dacă vrei un piure pufos, foloseşte cartofi bogaţi în amidon.
2. Nu face piureul prea devreme
Piureul este unul dintre acele feluri de mâncare ce îşi pierd rapid gustul.
3. Începe cu apa rece
Acoperă cartofii cu apă rece, înainte să îi pui la fiert.
4. Pune sare în apă
Cartofii absorb apă şi sare în timp ce fierb, ceea ce înseamnă că dacă adaugi sare în apă, aceşti vor fi mai aromaţi.
5. Scurge-i bine
Dacă nu scurgi cartofii bine, vor avea un gust nepotrivit, având în ei o concentraţie mare de apă.
6. Nu adăuga unt scos direct din frigider
Permite untului să ajungă la temperatura camerei înainte de a-l pune peste cartofii abia gătiţi. Este de preferat să faci acelaşi lucru cu laptele, înainte să îl adaugi.
7. Nu insista prea mult
Nu pisa cartofii prea mult, pentru că pot elibera amidon.