x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Secretul medalioanelor

0
Autor: Diana Radu 25 Feb 2008 - 00:00

Antreuri rotunde sau ovale, medalioanele pot fi preparate din carne de pasăre, vânat, peşte sau ficat. Cele mai multe medalioane au suport din pâine şi/sau legume (mai ales cartofi). Medalioanele mai pot avea suport de şuncă.



Antreuri rotunde sau ovale, medalioanele pot fi preparate din carne de pasăre, vânat, peşte sau ficat. Cele mai multe medalioane au suport din pâine şi/sau legume (mai ales cartofi). Medalioanele mai pot avea suport de şuncă.

Dacă se folosesc legumele ca suport (mai puţin cartoful, care necesită un alt tip de preparare), acestea trebuie, în prealabil, marinate. O marinată delicioasă pentru legume se obţine din ulei de măsline, zeamă de lămâie şi condimente. Decorul medalioanelor se face cu elemente mici, care să se poată încadra şi să fie proporţionale cu suprafaţa preparatului. Pentru a lipi elementele decorative de medalion, acestea trebuie înmuiate în aspic, ca să se fixeze bine.


Preparare

Conform reţetei, medalioanele de pasăre se prepară din 1,300 kg carne de pasăre, o ceapă, un morcov, o albitură (rădăcină de pătrunjel sau păstârnac), 400 g sos alb, 300 g aspic, cinci măsline, un gogoşar, sare şi piper. Pasărea se fierbe cu sare, iar după ce a dat în primul clocot se adaugă legumele crestate. Atunci când au fiert bine se dă oala de pe foc şi se lasă la răcit. După ce carnea s-a răcit în propria supă se scoate şi se dezosează. Pieptul se îmbracă în sosul preparat cu fond se supă. După gelifierea sosului, se decupează medalioanele cu o formă rotundă. Acestea se decorează cu ardei roşu şi măsline. Carnea care a rămas se taie cuburi, se amestecă bine cu sosul, sarea şi piperul. Amestecul astfel obţinut se aşază într-o tavă, se nivelează cu ajutorul unui cuţit şi se ţine la frigider, pentru gelificare. După câteva ore se scoate de la rece şi se decupează cu formele care au fost folosite şi la medalioane. Compoziţia astfel porţionată va fi folosită ca suport pentru medalioane.

Se aşază medalioanele pe suporturile lor şi se napează cu aspic. După ce aspicul s-a gelifiat, se aşază pe platoul tapetat cu frunze de salată verde.
 

Reţetă

Medalioanele de raci sunt preparate mai speciale, potrivite atât pentru cocteiluri, cât şi pentru evenimentele în familie. Şase porţii se prepară din 12 felii de pâine albă, 100 g unt, 200 g salată de creson, 60 de cozi de raci, 300 g aspic şi salată verde. Din feliile de pâine se decupează 12 bucăţi rotunde care se ung cu unt alifiat şi se acoperă cu salată tocată de creson. Deasupra salatei, pe fiecare medalion, se aşază cinci codiţe de raci. Medalioanele se napează cu aspic. Atunci când aspicul s-a gelificat se aşază pe platoul îmbrăcat în frunze de salată. Se poate orna cu aspic bine mărunţit.

Citeşte mai multe despre:   gastronomie,   medalioanele

 



Mai multe titluri din categorie

4 cursuri ce pot fi urmate online toamna aceasta. De la istoria Chinei la redesenarea propriei locuinţe

4 cursuri ce pot fi urmate online toamna aceasta. De la istoria Chinei la redesenarea propriei locuinţe
Galerie Foto Cu siguranţă online-ul nu va dipărea din vieţile noastre, mai ales acum, când ne-am dat seama că putem să participăm la o grămadă de cursuri şi spectacole fără să fie nevoie să plecăm de acasă şi să pi...

Cum să alegem pietrele pe care să le oferim cadou

Cum să alegem pietrele pe care să le oferim cadou
A oferi o bijuterie ce conține cristale și pietre reprezintă ceva mult mai complex decât am crede. Un cristal, de exemplu, nu este ca și cum am oferi cadou orice obiect material, dar înseamnă să oferim cuiva...

Buzău, locul cu fenomene care par anormale... dar nu sunt

Buzău, locul cu fenomene care par anormale... dar nu sunt
Peisajele selenare de la Vulcanii Noroioși, „pietrele vii” (trovanții), „Poarta Stelară” și alte fragmente de roci, cu aparență de nave extraterestre eșuate în timpuri străvechi fac acest județ...

(P) Administrare Imobile şi Asociaţii de Proprietari

(P) Administrare Imobile şi Asociaţii de Proprietari
Am constatat  că asociaţiile de proprietari au nevoie de un pachet de servicii suplu, fară costuri inutile sau majorate artificial. Mizăm pe sprijinul membrilor Comitetului Executiv, Preşedintelui şi...

Iulia Albu prezintă I.A. cu stil

Iulia Albu prezintă I.A. cu stil
Galerie Foto Începând din 17 septembrie, în fiecare vineri, de la ora 18:00, la Antena Stars, Iulia Albu va putea fi urmărită în calitate de gazdă a emisiunii I.A. cu stil. Criticul de modă îi va ajuta pe cei care doresc...

Nunta anului: Simona Halep s-a căsătorit cu Toni Iuruc. Imagini spectaculoase de la eveniment

Nunta anului: Simona Halep s-a căsătorit cu Toni Iuruc. Imagini spectaculoase de la eveniment
Galerie Foto Update Simona Halep a spus DA miercuri după-amiază soțului său, milionarul Toni Iuruc, în cadrul unei ceremonii fastuoase organizată pe plaja unui club de lux din nordul stațiunii Mamaia, deținut chiar de...

5 metode simple de a folosi parmezanul în bucătărie

5 metode simple de a folosi parmezanul în bucătărie
Parmigiano Reggiano, tradus la noi ca parmezan, este o brânză italiană făcută din lapte de vacă crud parțial degresat (32 până la 50% grăsime), maturată timp de cel puțin 12 luni, lucru care îi conferă o sa...

Simona Halep transmite un mesaj în ziua căsătoriei

Simona Halep transmite un mesaj în ziua căsătoriei
Dă șansa fiecărei zile să fie cea mai frumoasă din viața ta, este citatul din Mark Twain postat de Simona Halep, miercuri, în care se căsătorește. La eveniment este așteptat și președintele Klaus...

Tragedie în presă. Un cunoscut jurnalist a murit la 44 de ani

Tragedie în presă. Un cunoscut jurnalist a murit la 44 de ani
Jurnalistul Răzvan Boacă a murit la 44 de ani. Decesul a fost anunțat de redacția Monitorului Expres de Brașov, unde lucra acesta.  ”Răzvan era ” full package”. Memorie, ochi, școală, citit....

Actorul de comedie Norm Macdonald a murit la vârsta de 61 de ani

Actorul de comedie Norm Macdonald a murit la vârsta de 61 de ani
Norm Macdonald, unul dintre marile personaje ale emisiunii „Saturday Night Live”, a murit, la vârsta de 61 de ani, scrie Fox News. Potrivit Fox News, comediantul lupta cu cancerul de nouă ani. Se pare că...

Preşedintele Iohannis a fost aseară la Operă. Astăzi este invitat la nuntă

Preşedintele Iohannis a fost aseară la Operă. Astăzi este invitat la nuntă
În plină criză politică şi sanitară în România, Klaus Iohannis a ascultat marți seara, din sală, muzică simfonică. Președintele a participat la concertul în care Orchestra Naţională a Franţei l-a...

Florin Ristei prevede primele greutăți în grupa sa la X Factor: ”Sper să nu fie greu de lucrat cu ea”

Florin Ristei prevede primele greutăți în grupa sa la X Factor: ”Sper să nu fie greu de lucrat cu ea”
Galerie Foto Loredana, Delia și Florin Ristei și-au adăugat noi concurenți în grupele lor din Bootcamp, seara trecută, în cea de-a treia ediție X Factor, la Antena 1....

3 lucruri de nelipsit din locuințele viitorului

3 lucruri de nelipsit din locuințele viitorului
Dorința și nevoia de inovație ajută întreaga populație să facă progrese semnificative. De la sectorul profesional, la cel personal, tehnologia este aici să-ți facă viața mai ușoară. Locuințele viitorului...

Finala Splash! Vedete la apă, lider detaşat de audienţă, pe toate categoriile de public! Cristi Pulhac este câştigătorul Splash! Vedete la Apă

Finala Splash! Vedete la apă, lider detaşat de audienţă, pe toate categoriile de public!  Cristi Pulhac este câştigătorul Splash! Vedete la Apă
Galerie Foto Conform datelor oferite de Kantar Media, finala Splash! Vedete la apă, difuzată în intervalul 19.57-01:14, a condus topul audienţelor la nivelul publicului comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 si...

7 Idei cadouri pentru femei minunate. O sa te tina minte toata viata

7 Idei cadouri pentru femei minunate. O sa te tina minte toata viata
Galerie Foto Trebuie sa demonstreze ca ai avut un motiv bine intemeiat pentru care sa-l alegi. Trebuie sa fie practic, original si spontan. Trebuie sa poarte un mesaj de urari de bine, de apreciere sau de iubire. Cadoul perfect...
Serviciul de email marketing furnizat de